Buna seara,
Am avut un proces cu Politia Locala Sector 6 Bucuresti pe motiv ca mi-au ridicat autoturismul, proces pe care l-am castigat pe fond si recurs inclusiv daunele materiale aferente.
Unul din motivele ridicate de juristul Pol. Locale pe Recurs a fost ca nu am contestat dipozitia de ridicare conf. Lg. 554/2004 pe Contencios administrativ si ca am facut-o in contextul aceleasi plangeri si au sustinut in scris ca este act distinct (am solicitat in contestatie si anularea disp. de ridicare).
In acest sens am facut o petitie catre DGPL 6 prin care le-am solicitat sa imi comunice baza legala prin care dispozitia de ridicare au considerat-o act distinc si trebuie contestata separat conf. Lg. 554/2004, intrucat art. 97 si 180 alin. 1 din Reg. OUG 195/02 R ``In cazul in care constata incalcari ale normelor rutiere agentul constatator incheie un pv de constatare a contraventiei care va cuprinde in mod obligatoriu ...masura tehnico administrativa dispusa.
In acest sens am primit un raspuns vag pe 8-9 randuri in care imi spune ca citez``1. masura ridicarii poate fi aplicata de politistul local conf. HCLS6 nr. 4/2010 si OUG 195/02 si 2. Disp. de ridicare poate fi contestata conf. Lg 554/2004.
In opinia mea pe langa faptul ca nu mi-au raspuns la cele solicitate si anume sa imi comunice baza legala, o hotarare a consiliului(HCLS 6) nu modifica o ordonanta de urgenta (OUG 195/02) in cazul in care se stipuleaza in HCLS6 (nu am gasit pe internet hotararea.) In opinia mea acest lucru sa facut intentionat pentru ca noi cetatenii sa stam cu doua procese in instanta si sa ne faca sa renuntam.
Va rog respectos sa ma indrumati si sa imi spuneti ce as putea sa fac in continuare sa scapam de aceste abuzuri facute de institutii.
Precizez ca am mai trimis o a doua petitie adresata domnului director, prin care i-am adus la cunostinta acest aspect si am solicitat sa ia masuri sa imi raspunda in termenul legal conf. art 5 si 13 din OG 27/2001, la solicitarea facuta anterior.
dacă orice variantă pe cale amiabilă NU mai există, când doi se ceartă . . . al treilea poate rezolva : instanta într-un eventual nou proces pe contencios administrativ pt nesolutionarea punctelor din acea petitie.Doar asa puteti afla un posibil răspuns la acele puncte rămase nesolutionate.Înainte de toate studiati cu atentia cuvenită punctele din petitia dvs. și acel răspuns ce l-ati primit si stabiliti foarte clar respectivele puncte nesolutionate.Atentie la ”a doua petitie” si împlinirea termenului legal.
Daca adresati aceiasi autoritati o noua petitie cu subiect similar celui la care ati primit raspuns,conform normei in vigoare,autoritatea va prelua petita dvs si o clasa
p.s.
actul normatuv este OG nr.27/2002 si nu Legea care o aproba ...