avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... martor p.v.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

martor p.v.

buna ziua, daca sunt oprit pe strada pentru a semna un proces verbal ca martor pot refuza imi poate face cineva ceva?
Buna ziua,

Normal ca puteti refuza. A fi martor nu este o obligatie.
Depinde de situatie
Nu puteti fi obligat a va a suma responsabilitatea semnarii unui document de constare si de consemnarea a unei contraventii in conditiile in care nu ati fost martor ocular
Chiar daca ati fost prezent in zona la momentul evenimentului,nu este obligatoriu ca dvs sa fi parcurs succesiunea de evenimente
Conditionat de situatie si de interesul dvs ,daca puteti furniza date reale,va puteti asuma responsabilitatea semnarii PV
Implicarea in calitate de martor in cadrul consemnarii unei contraventii,implica riscul unei eventuale citari in instanta,in varianta in care contravenientul intelege sa formuleze plangere contraventionala impotriva PV,situatie care va obliga la alocare de timp pentru prezenta la termenele de judecata
Martorul din PV de contraventie apare in cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze iar agentul constatator trebuie sa faca menţiune despre acesta împrejurare, care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor conf. art.19 din OG 2/2001, mai pe inteles, martorul respectiv nu confirma savarsirea contraventiei ci doar face dovada refuzului conducatorului auto de a semna PV.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi pentru depasirea vitezei aandraaa aandraaa Buna, as dori sa stiu care este protocolul pe care trebuie sa-l indeplineasca un politist/a atunci cand te opreste pt depasirea vitezei in localiate?( cum ar ... (vezi toată discuția)
Reclamație întârziere comunicare pv Msrius Msrius Cum pot reclama întârzierea intenționată a agentului de circulație de a nu binevoi să trimită procesul verbal pe care am refuzat sa-l semnez, am nevoie ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru apel la 112 Aeiou Aeiou Buna. Intrbarea mea este care sunt pasii de urmat in contestarea unei amenzi primite in cazul unui apel la 112. Situatia este urmatoarea: Eu lucrez in ... (vezi toată discuția)