avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi pentru depasirea vitezei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi pentru depasirea vitezei

Buna, as dori sa stiu care este protocolul pe care trebuie sa-l indeplineasca un politist/a atunci cand te opreste pt depasirea vitezei in localiate?( cum ar tb el sa se comporte conform legii)
Daca este obligat sau nu sa-ti arate inregistrarea si ce se intampla daca nu semnezi P.V?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:33, 8 Septembrie 2013
Nu este obligat sa arate nicio inregistrare iar daca contravanientul refuza sa semneze procesul verbal trebuie sa gaseasca un martor asistent ale carei date de identificare i se inscriu in procesul verbal care confirma refuzul semnarii. Daca nu gaseste niciun martor trebuie sa consemneze motivul lipsei martorului asistent, nu era nimeni prin imprejurimi sau nu a vrut nimeni sa fie pus martor asistent. Nu poate fi martor asistent un alt agent constatator. Refuzul semanrii procesului verbal nu inseamna recunoasterea faptei.
Nu exista stipulata obligatia in sarcina agentului constatator de a prezenta inregistrarea probei video care sa sustina si sa probeze depasirea vitezei
Proba video poate fi prezentata in instanta ,in cazul formularii de catre contravenient de plangere contraventionala impotriva PV contraventie
Refuzul semnarii PV contraventie nu are relevanta fata de constatarea si consemnarea contraventiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda primita acasa fara plic Oana310 Oana310 Buna ziua Am primit un proces verbal de la o amenda fara semnatura mea, fara plic la posta. Eu nu fiind in tara nu am semnat primirea la acest proces verbal. ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - proba cu martori florin 33 florin 33 Daca semnez P.V.de contravetie si fac mentiuni ca nu recunosc fapta,agentul nu e obligat sa isi mentioneze un martor pt. a proba fapta.(exceptind cazul cind ... (vezi toată discuția)
Proces verbal circulatie Brasoveanu Florin Brasoveanu Florin Bună seara,un proces vb fără adresa ,cnp,seria buletin a martorului se poate anula în instanță. Mi s-a luat permisul azi ora 8,pt un pieton,care a ... (vezi toată discuția)