avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legalizare si investire sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legalizare si investire sentinta

Buna ziua,
Intr-un dosar contencios ,pentru recuperare taxa poluare auto prima instanta a admis cererea de recuperare a sumei platite , iar curtea de apel a respins recursul administratiei finantelor publice.Am facut o cerere de investire si legalizare a sentintei pentru a recupera banii platiti.Pentru investire sa dat un termen in sedinta publica .Unele persoane mi-au spus ca am gresit cerind si investirea doarece era necesara doar legalizarea.Se poate ca judecatorul de la investire sa respinga cererea ?Pot renunta pina la sedinta la cererea de investire si sa cer doar legalizarea?
Cel mai recent răspuns: ContSters42601 , utilizator 08:36, 28 Aprilie 2013
Va multumesc frumos!
Am revenit ,azi mi sa respins acea cerere de investire a unei hotariri privind recuperarea taxei auto ca lipsită de interes.Ce inseamna acest lipsita de interes?
Ce mai pot face? O mai pot legaliza ? Mai pot recupera banii doar cu hotarirea legalizata si nu investita?

Ati solicitat si legalizarea, care se va face.
Vi s-a respins investirea pentru ca, intra-devar nu era necesar sa o cereti.
Mergeti cu titlu executoriu la Administratia financiara.
Inca o data va multumesc din suflet!
Începând din data de 15 februarie 2013, data intrării în vigoare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă (NCPC), hotărârile judecătoreşti se pun în executare fără a mai fi necesară investirea cu formulă executorie. Aveţi mai jos temeiul legal - art. 10 din Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.
Art. 10
Ori de cate ori printr-un act normativ se prevede investirea cu formula executorie a unei hotarari judecatoresti sau a altui inscris, acestea vor fi puse in executare, de la data intrarii in vigoare a Codului de procedura civila, fara a fi necesara investirea cu formula executorie.

Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu viomari viomari Bun ziua, Am o mare nelamurire,azi am fost la judecatoria sect 3 pentru a investi o sentinta cu titlu executoriu si ce credeti ca am patit? D-na de la ... (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie a unui contract de inchiriere sub semnatura privata, inregistrat la fisc madoiclimber madoiclimber Poate fi investit cu formula executorie un contract de inchiriere sub semnatura privata, si inregistrat la administratia financiara? Care este procedura in ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)