avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA - Dublu pentru tineri
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA - Dublu pentru tineri

Buna ziua,
Am 23 ani ,am carnet de conducere profesionist si de 5 ani de cand posed carnetul de conducator auto nu am avut nici un accident rutier.Anul trecut am platit 3 milioane polita RCA iar acum aflu cu stupoare ca trebuie sa platesc dublu - 8 milioane *ca sunt tanar*.Cine are ciuda pe tineri ?De ce suntem discriminati ?
Ce sa fac ,nu am de unde plati atatia bani,8 milioane iau toata luna,eu ce mai mananc,ce mai imbrac,le dau lor toti banii ?
Politia de ce nu ia atitudine ?
Sa platesc sau nu ? Ce as putea sa fac sa platesc ca un om normal si nu ca un tanar ?
Inca odata tin sa mentionez ca ma simt discriminat in Romania pentru simplul fapt ca sunt tanar...
Va multumesc pentru raspuns cat mai urgent,imi expira polita RCA
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 10:01, 1 Mai 2013
Puteti cauta personal o alta societate de asigurari mai ieftina sau contactati un broker sa va gaseasca o oferta mai buna. Politia nu are competente in domeniul comercial decat daca este vorba de fraude.
Succes!
Puteti trece masina pe numele unei rude foarte apropiate de preferat pensionar si asa puteti plati un pret foarte mic la RCA.Daca nu achitati polita, riscati foarte mult: in primul rand daca va opreste politia si apoi daca produceti un accident mai suportati si reparatia celuilalt autovehicul implicat.
In Germania, si cred ca si in alte state occidentale, prima de asigurare RCA este mai mare la persoanele tinere in comparatie cu cele mai putin tinere. Aceasta majorare a primei de asigurare nu constituie o discriminare, ci reflecta o realitate. Frecventa accidentelor de circulatie este mai mare la conducatorii auto tineri. Cuantumul total al despagubirilor platite in urma accidentelor de circulatie provocate de tineri este mai mare si din aceasta cauza este normal ca acestia sa plateasca o prima de asigurare mai mare.
Sugestia de a cauta ofertele tuturor societatilor de asigurare care practica asigurarea RCA e cea mai buna varianta, in cazul dvs.,fara sa treceti masina pe numele bunicii decedate acum trei ani, pentru a avea o prima mai mica. Asta pe de o parte; pe de alta parte, e f important ca asiguratorul dvs. sa fie unul serios, adica unul dintre cei putini care isi plateste daunele , deoarece, in cazul in care provocati dvs. insiva un accident si veti fi considerat vinovat, daca ati creat pagube( de orice fel, la bunuri, la persoane) si veti avea niste victime extrem de agresive, atunci veti plati din propriul buzunar.
Asadar, e bine sa aveti in vedere mai multe aspecte cand incheiati un contract, nu numai costul efectiv al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca eliza creanga eliza creanga Buna ziua, As dori sa aflu daca se poate raspunsul la urmatoarea problema : Am carnet de conducere de mult timp si conduc mai multe masini.Una este ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie pentru tractoare agricole ? poena poena Este necesara o asigurare de raspundere civila auto (RCA) pentru un tractor [b]agricol[/b][u] , deci care circula ocazional pe drumul public doar pentru ... (vezi toată discuția)
Reparatii masina dupa accident dan matedan dan matedan Buna ziua Masina mea a fost avariata in parcare de catre o persoana care a plecat fara sa incerce sa ma contacteze.Eu am asigurare RCA dar vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)