avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

.Buna ziua !In urma cu un an am fost depistat in trafic cu o alcoolemie de 1,25 si acum o luna am fost condamnat la 6 luni cu suspendare .As vrea sa stiu cand voi avea dreptul sa sustin un nou examen de obtinere a permisului de conducere .Pentru a primi un raspuns la obiect va atasez in continuare sentinta: HOTARARE: Condamnă pe inculpat la o pedeapsă de 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita minimă admisă de lege, prevăzută de art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu aplicarea art. 74 lit. a şi c Cod penal, în referire la art. 76 lit. d Cod penal (faptă săvârşită la data de 22.02.2008). În temeiul art. 81 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 (doi) ani si 6 (şase) luni, stabilit în condiţiile art. 82 alin. 1 şi 3 Cod penal. În temeiul art. 71 alin. 2 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza II, b şi c Cod penal, iar în temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii, pe durata termenului de încercare de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni. În temeiul art. 191 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă pe inculpat la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile.
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 15:37, 27 Februarie 2009
Permisul il puteti redobandi in termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.
1 an de la data ramanerii definitive a hotararii(data pronuntarii + 10 zile termenul de apel)."pregatirile"le puteti face si pana la implinirea termenului(dosar, fisa medicala, etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permisul meu de conducere a fost sau nu anulat? gutti gutti Am si eu o intrebare pt ca nu cunosc .... am fost depistat fara permis in noiembrie 2011 si am refuzat sa suflu in etilotest ... in februarie 2012 am dobindit ... (vezi toată discuția)
Reabilitare pedeapsa cu suspendare ... gutti gutti Buna seara ... am si eu o dilema .. Cum se procedeaza in cazul meu sa am cazieru curat ? care sunt pasii de urmat .Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca ... cum se procedeaza in cazul meu ? gutti gutti Buna seara .. mai jos am pus hotararea judecatoreasca .. am achitat cheltuieli de judecata nu am mai facut nici o nefacuta in acest timp ... intrebarea mea ... (vezi toată discuția)