Buna ziua,
As vrea sa ma ajutati,va rog cu raspunsuri la urmatoarele date care trebuie trecute sau nu in declaratia de avere:
1) un teren dobandit de sot inaintea casatoriei se trece in declaratia de avere?
2) o masina cumparata exclusiv de sotul meu (credit pe numele lui,el apare ca proprietar in acte) trebuie sa o trec si eu in declaratia de avere?
Si pt ambele: care este cota cu care ma trec eu?
Fiind bunurile exclusive ale sotului, dobandite inainte de casatorie nu vad de ce sa le treceti in declaratia dvs. de avere. In privinta bunului dobandit in timpul casatoriei, partea care va revine este de 1/2, asta daca nu cumva ati incheiat inainte sau intre timp vreo conventie matrimoniala.
Ar trebui sa le treceti .
" ....cunoscând prevederile art.292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, declar pe proprie răspundere că împreună cu familia deţin următoarele:..." din continutul formularului declaratie de avere.
Ori, sotul sigur face parte din familie.
Prin familie se înţelege soţul/soţia şi copiii aflaţi în întreţinerea acestora.
Nu conteaza conventia matrimoniala... in ghidul publicat de ANI pe site scrie destul de clar ca se trec atat bunurile comune cat si proprii ale sotilor (este vorba de familie), cu mentiunea la rubrica "titular" sotul/sotia, cota 100%.