avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Bunuri mobile ºi imobile care se trec în declaraþia ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Bunuri mobile ºi imobile care se trec în declaraþia de avere

Buna ziua,
As vrea sa ma ajutati,va rog cu raspunsuri la urmatoarele date care trebuie trecute sau nu in declaratia de avere:
1) un teren dobandit de sot inaintea casatoriei se trece in declaratia de avere?
2) o masina cumparata exclusiv de sotul meu (credit pe numele lui,el apare ca proprietar in acte) trebuie sa o trec si eu in declaratia de avere?
Si pt ambele: care este cota cu care ma trec eu?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:44, 28 Aprilie 2013
Fiind bunurile exclusive ale sotului, dobandite inainte de casatorie nu vad de ce sa le treceti in declaratia dvs. de avere. In privinta bunului dobandit in timpul casatoriei, partea care va revine este de 1/2, asta daca nu cumva ati incheiat inainte sau intre timp vreo conventie matrimoniala.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
Justitiarul711, utilizator
Ar trebui sa le treceti .
" ....cunoscând prevederile art.292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, declar pe proprie răspundere că împreună cu familia deţin următoarele:..." din continutul formularului declaratie de avere.
Ori, sotul sigur face parte din familie.
Prin familie se înţelege soţul/soţia şi copiii aflaţi în întreţinerea acestora.
Mergeti la notar si faceti o conventie matrimoniala de separatie de bunuri, poate asa nu va mai intreaba nimeni.
Nu conteaza conventia matrimoniala... in ghidul publicat de ANI pe site scrie destul de clar ca se trec atat bunurile comune cat si proprii ale sotilor (este vorba de familie), cu mentiunea la rubrica "titular" sotul/sotia, cota 100%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri in complectarea declaratiei de avere nutadanuta nutadanuta buna ziua si eu si sotul suntem functionari publici. daca autoturismul este cumparat pe numele sotului si trecut in declaratia lui de avere trebuie sa il ... (vezi toată discuția)
Sotii care aleg regimul separatiei de bunuri mai au obligatia ... Laura_Lau Laura_Lau Sotii care aleg regimul separatiei de bunuri mai au obligatia sa declare venitul sotului/sotiei in declaratia de avere? Cum se procedeaza in cazul in care ei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt casatorita si sotul meu vrea sa achizitioneze ... burduhos burduhos Buna ziua! Sunt casatorita si sotul meu vrea sa achizitioneze un apartament pe numele lui si vrea sa mergem la notar sa facem o procura /declaratie prin ... (vezi toată discuția)