avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume copil minor

Buna ziua,
Am un copil din alta casatoriae,dupa divort am revenit la numele avut anterior.
Acum sunt casatorita si purtam amandoi numele meu,copilul (12 ani)alt nume. Doreste schimbarea numelui (identic cu al nostru), pentru ca nu ii place sa tot dea eventuale explicatii la scoala,astfel ar evita unele neintelegeri.
Ce trebuie sa fac in cazul in care fostul sot nu este deacord?
Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:55, 23 Aprilie 2013
Apelati la Autoritatea tutelara. Daca ei isi dau acordul, puteti depune cererea la biroul de evidenta a persoanelor pentru schimbarea numelui copilului pe cale administrativa.
Procedura si acte necesare gasiti in link
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea imi permite sa schimb si numele copilului dupa ce am divortat? netie netie La divort sotul a cerut sa revin la numele purtat anterior si atunci am fost de acord, insa acum imi dau seama ca am gresit, deoarece copilul pentru care ma ... (vezi toată discuția)
Ce nume va purta copilul dupa divort ella24 ella24 Buna seara. Sunt in proces de divort cu sotul meu si singura problema de la care ne certam acum este ce nume va purta copilul dupa divort.In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei dupa divort in spania eagle_free eagle_free Buna ziua Un cuplu de cetateni romani au divortat in spania unde s-a pronuntat si sentinta de divort, insa prin sentinta nu s-a dispus si revenirea fostei ... (vezi toată discuția)