Salutare.
Sun intr-o executare silita cu imobilul iar patronul la care lucrez nu prea binevoieste sa-mi plateasca salariike.M-am inteles cu asociatia sa esalonez datoria insa datorita faptului ca patronul nu-mi achita salariile lunar(am intarziere de 2 luni) nu prea reusesc sa-mi duc la bun sfarsit angajamentul fata de asociatie.
I-am explicat si dansului situatia mea iar dansul a spus ca "ma sustine".
As vrea sastiu daca in eventualitatea in care se ajunge la vanzarea imobilului il pot da in judecata pentru bani ca nu i-am primit si daca ii pot cere si despagubiri.
Multumesc anticipat.
Il puteti actiona si acum in judecata pentru neplata salariului ...
Neplata salariului poate fi sesizata ITM-ului si/sau poate face obiectul unei actiuni in instanta... alte modalitati nu prea mai aveti , decat sa va plateasca drepturile salariale restante angajatorul.
ITM-ul nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante ... singura autoritate in stat care il poate obliga este instanta de judecata (Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu sau locul de munca , actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare.).
Dreptul la actiune se prescrie in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va achite salariul.
Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.