avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despagubire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despagubire

Salutare.
Sun intr-o executare silita cu imobilul iar patronul la care lucrez nu prea binevoieste sa-mi plateasca salariike.M-am inteles cu asociatia sa esalonez datoria insa datorita faptului ca patronul nu-mi achita salariile lunar(am intarziere de 2 luni) nu prea reusesc sa-mi duc la bun sfarsit angajamentul fata de asociatie.
I-am explicat si dansului situatia mea iar dansul a spus ca "ma sustine".
As vrea sastiu daca in eventualitatea in care se ajunge la vanzarea imobilului il pot da in judecata pentru bani ca nu i-am primit si daca ii pot cere si despagubiri.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MDP LAWYERS , Avocat 14:41, 19 Aprilie 2013
Il puteti actiona si acum in judecata pentru neplata salariului ...

Neplata salariului poate fi sesizata ITM-ului si/sau poate face obiectul unei actiuni in instanta... alte modalitati nu prea mai aveti , decat sa va plateasca drepturile salariale restante angajatorul.

ITM-ul nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante ... singura autoritate in stat care il poate obliga este instanta de judecata (Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu sau locul de munca , actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare.).

Dreptul la actiune se prescrie in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va achite salariul.
M-ar interesa sa stiu si daca pot cere daune....dansul stie foarte bine situatia mea.
Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
se ppot cere dobanzi sau acoperirea pagubei pricinuite de neplata la timp a salariului. dar doar prin cerere in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarzieri in plata salariului ghe_o ghe_o Am o intrebare in legatura cu ziua de plata a salariului.Trebuia sa i-au banii pe 25.07.2013 si nici azi 14.08.2013 nu am primit nimic.Intrebare mea este ce se ... (vezi toată discuția)
Restantele dupa lichidare (demisie amiabila) Octavain_Stefan Octavain_Stefan Buna ziua. Mi-am dat demisia pe cale amiabila, mi-am facut lichidarea toate bune si frumoase. Dar cand am intrebat de bani, au raspuns ca nu au bani ca au ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca piatraneamt04 piatraneamt04 nu am primit salar pt.2 luni si nici contract de munca !!! ce se poate face ?? dupa ce patronul ma dat afara dupa 10 luni . am fost sunat seara ca a doua zi nu ... (vezi toată discuția)