avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de la fostul angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de la fostul angajator

Buna ziua,

Adeverinta cu vechimea in munca si salariu de la fostul angajator este obligatorie pentru angajarea la urmatorul loc de munca , sau ea este emisa pentru calculul pensiei .

Care sunt documentele obligatorii pentru angajare la alt loc de munca? si ce trebuie de la ultimul loc de munca obligat?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:17, 22 Aprilie 2013
Buna ziua,

Deoarece apreciez foarte mult profesionalismul consultantilor AvocatNet, as dori sa va cer ajutorul intr-o chestiune.
In perioada oct 2007- august 2011 am lucrat la o societate comerciala a unui prieten si acum am nevoie de o adeverinta de vechime de la aceasta societate. Mentionez ca nu am avut carnet de munca. Prietenul meu m-a rugat pe mine sa intocmesc adeverinta, avand in vedere ca la momentul actual societatea are activitate 0 si doar pe el ca si angajat.
Am consultat modelul dsiponibil pe site-ul ITM-ului insa am o nelamurire:
- am inteles ca sunt necesare 2 adeverinte: una pana la data de 31.12.2010 si una pentru perioada dupa aceasta data, conform legislatiei. In model se specifica dupa finalizarea tabelului cu modificarile: "Contractul individual de munca al domnului (ei) a incetat la data de in baza prevederilor art. .., alin. , lit. din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, modificata si completata." In acest caz, pentru prima adeverinta - pana la 31.12.2010, cum completez acest enunt, avand in vedere incetarea contractului a avut loc la sf lui august 2011?

Va multumesc si astept cu interes raspunsul dvs!
Adeverintele se pot completa astfel:
1. prima perioada 2007 - 01.01.2011 , ultima inregistrare fiind
Se abroga dispozitiile Decretului nr.92/1976 privind carnetul de munca ..... 01.01.2011 .....Art. 298 alin. 3 din Legea nr 53/2003 –Codul muncii cu modificarile si completarile ulterioare


2. a doua perioada fiind 01.01.2011 - augist 2011, ultima inregistrare fiind
Incetat contractul de munca conform art. ... lit. ... din Codul Muncii ..... data incetarii .... decizia nr ...
Contractul individual de munca al d-lui/ dnei .......... a incetat la data de ...... in baza prevederilor art. ... lit. ... din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, republicata, astfel cum rezulta din Decizia nr. ........
Ideea este ca pe adeverinta de vechime angajatorul mi-a scris " incetat contractul conf.art.61, lit.a) din Codul Muncii prin decizia nr... ", .Banuiesc ca o sa am probleme la angajatorul urmator din cauza asta? se cer si deciziile respective adica se poate angaja si fara acest document ?

Multumesc mult
Nu este un inconvenient aceasta incetare .. numai o mentalitate anormala a unui angajator se poate opune angajarii dvs ...

Angajarea , potrivit actelor normative in vigoare, nu este conditionata de prezentarea unor documente de la fostul angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca brg brg am primit cartea de munca acasa de la fostul angajator si vad ca perioada de preaviz nu i trecuta ,se poate? si ce trebuie sa fac acum cu aceasta carte? ... (vezi toată discuția)
Cerere de somaj eu1984 eu1984 Buna ziua, Puteti, va rog, sa-mi spuneti care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru a depune o cerere de somaj ? Va multumesc mult! (vezi toată discuția)
Demisie crysstone crysstone buna ziua in data de 30.09.2011 mi-am scris demisia in care am stipulat ca ultima zi de munca v-a fi in data de 28.10.2011. in aceas zi mi s-a comunicat ca ... (vezi toată discuția)