avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune judecatoreasca

Dupa moartea mamei a ramas la succesiune un apartament in care eu locuiesc de 10 ani (m-am mutat pentru a o ingriji).
Fratele a deschis succesiunea judecatoreasca avand intentia, dupa pronuntarea hotararii judecatoresti, sa supuna spre vanzare pe cale judecatoreasca (licitatie publica) a apartamentului pentru obtinerea sultei cuvenite.
Vanzarea apartamentului nu este si dorinta mea. Nu dispun de resurse financiare pentru a da fratelui sulta cuvenita si nici ca, dupa vanzare, sa pot completa pentru a putea cumpara un alt apartament ori o garsoniera.
Exista vreo cale de iesire din situatia de a fi fortat sa eliberez apartamentul ?
Fratele dumneavoastra a acceptat succesiunea? Daca nu a acceptat succesiunea ati putea sa va opuneti.termenul de acceptare a succesiunii este de 6 luni de la momentul dechiderii acesteia si anume data mortii. [editat]. Pentru dumneavoastra este simplu ca ati acceptat-o tacit prin faptul ca ati ramas in posesia apartamentului.

Av. Vasile Roman
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2009
ContSters20980, utilizator
El este ce l a initiat actiunea si cred ca implicit a acceptat-o.
Actiunea este pe rol in desfasurare.
Stiu ca va cer imposibilul dar alta idee nu am in acest moment. Incercati sa faceti o tranzactie cu fratele, sa va lase partea lui si in acelasi timp sa fecti un credit ipotecar ( pe apartamebtul in discutie) ii dati banii si ramaneti cu ratele de plata si apartementul. Alte idei?

av. Ileana Schwarz
Ar mai exista o varianta si anume impartirea in natura , adica fiecarui coproprietar i se poate stabili lotul atribuindu-se camere din imobil.Stiu ca nu este tocmai o situatie fericita , insa cea mai la indemana pentru dvs.
ileana a scris:

Stiu ca va cer imposibilul dar alta idee nu am in acest moment. Incercati sa faceti o tranzactie cu fratele, sa va lase partea lui si in acelasi timp sa fecti un credit ipotecar ( pe apartamebtul in discutie) ii dati banii si ramaneti cu ratele de plata si apartementul. Alte idei?

av. Ileana Schwarz

*********************************************************************************************************************************************
Multumesc pentru raspuns !
Este foarte posibil ca aceasta sa fie una din putinele variante accesibile. Chiar daca, in timp, suma va fi ceva mai mare. Ramane sa ma informez despre conditiile de creditare, avand in vedere salariul mediu.

Alte discuții în legătură

Cum se face succesiunea cand fratii nu se inteleg? steliana 67 steliana 67 Suntem trei frati. Tata a murit acum 10 ani si deoarece nu ne-am inteles, nu am facut succesiunea dupa tata. Acum a murit si mama si a aparut aceeasi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. prezint urmatoarea situatie. sora si frate, plus mama ... a13 a13 Buna ziua. Prezint urmatoarea situatie. Sora si frate, plus mama celor doi. In urma decesului tatalui, sora, fratele si mama au facut succesiunea si ... (vezi toată discuția)
Succesiune hnelutu hnelutu Buna ziua! As dori citeva informatii.... Ce trebuie sa fac: - suntem 7 frati si ambii parinti sunt decedati de mai mult de un an. - jumatate din casa este ... (vezi toată discuția)