avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Exigibilitate TVA la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Exigibilitate TVA la incasare

Am o factura pentru bunuri emisa in februarie 2013 catre o persoana fizica si inca nu a achitat-o. Factura este emisa cu TVA.

Daca el nu o plateste, sau plateste cu intarziere, este vorba de un bun in valoare de 3000 euro, eu trebuie sa colectez si sa virez acest tva la stat dupa 90 de zile ?

Contabilul meu asa zice.

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: danaradu90 , utilizator 15:39, 19 Aprilie 2013
Buna ziua,
Contabilul dvs. are dreptate. Potrivit art.134^2 alineatul 5 din CF
În cazul în care persoanele impozabile obligate la aplicarea sistemului TVA la încasare nu au încasat contravaloarea integrală sau parţială a livrării de bunuri ori a prestării de servicii în termen de 90 de zile calendaristice de la data emiterii facturii, calculate conform dispoziţiilor Codului de procedură civila, exigibilitatea taxei aferente contravalorii neîncasate intervine în cea de-a 90-a zi calendaristică, de la data emiterii facturii.

Numai bine
Multumesc, nu strica sa verific si contabilul, nu ? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare DOBRE CRISTINA DOBRE CRISTINA Daca se emite o factura in Ianuarie, insa clientul, persoana fizica, imi achita factura in februarie, in numerar. Cand se va inregistra TVA -ul ? In Ianuarie, ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare colanc colanc Sunt o societate cu TVA la incasare.In luna ian 2013 am incasat un avans de 20000 ron. In aceeasi luna am emis clientului o factura de 12201 ron a carei ... (vezi toată discuția)
Cont debitor 4428 si cont 231 Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti mi va rog daca am cont debitro 4428 acesta se aduna la rand 06 F10 ? si la rand 83 f30? Contrul debitor 231 se trece la rand 02 F10 ... (vezi toată discuția)