avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de invaliditate influenþeazã punctajul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de invaliditate influenþeazã punctajul pensiei pentru limitã de vârstã?

Pensia de invaliditate,gr.III, se socoteste la vechime sau la punctajul pensiei pentru limita de varsta , daca da unde pot citi?
Cel mai recent răspuns: ContSters278009 , utilizator 19:05, 19 Aprilie 2013
Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
...

Art. 97
(1) Pentru perioadele asimilate, la determinarea punctajului lunar al asiguratului se utilizeaza:
a) cuantumul pensiei de invaliditate, in situatia prevazuta la art. 49 alin. (1) lit. a);
...
(2) In cazul persoanelor care beneficiaza de perioadele asimilate prevazute la art. 49 alin. (1) lit. a) si care, in aceeasi perioada, obtin venituri pentru care se datoreaza contributia de asigurari sociale, la calculul punctajului lunar al asiguratului se iau in considerare, prin cumulare, aceste venituri si cele stabilite pentru perioadele asimilate.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate ca vechime OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI pensia de invaliditate se socoteste ca vechime la pesia pentru limita de varsta? (vezi toată discuția)
Perioada in care beneficiez de pensie de invaliditate este valorificata la pensia pentru limita de varsta? DANYELY DANYELY DACA AM BENEFICIAT DE PENSIE GRADUL II ,TIMP DE 10 ANI, IN ACEASTA PERIOADA SE ADAUGA LA IESIREA LA PENSIE LA VARSTA, CONTRIBUTIE LA VECHIME. (vezi toată discuția)
Pensionare dixi62 dixi62 E adevarat ca 3 ani de pensie pe caz de boala de gradul 2 echivaleaza cu 1 an de vechime?Daca da se adauga la vechime in momentul in care implinesc 60 de ... (vezi toată discuția)