avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere

buna!
Povestea e destul de lunga si plictisitoare,sper ca totusi o sa se gaseasca cineva care s-o citeasca pana la capat si sa imi poate furniza un raspuns:)
Prin luna octombrie m-am mutat cu niste cunoscuti intr-un apartament, in chirie,s-a facut un contract de inchiriere din cate se pare,pe durata unui an de zile si am platit o garantie de 55 de euro.Totusi eu personal nu am semnat nici un contract si nici inu am vazut vreun contract...Recent,mai precis in urma cu cateva zile,din varii motive ne-am hotarat sa ne mutam(cu 2 luni inainte de expirarea contractului)au ramas niste facturi restante, insa suma acestora nu depasea valoarea garantiei pe care am platit-o la inceputul am considerat deci ca acesta era unul dintre scopurile garantiei deci am ales sa nu le platim.Totusi unuia dintre colegi de apartament i-au ramas niste bagaje in apartament,iar la insistentele proprietarei el s-a hotarat sa plaateasca aceste facturi pentru ca in caz contrar aceasta il amenintase ca nu o sa aiba acces la apartament si nu o sa le poata ridica.Mie si unuia dintre colegi ni s-a parut stupid sa platim, pentru ca facturile respective ar fi trebuit platite din garantie in viziunea noastra deci nu am participat cu bani la plata acestora.
Momentan,cel care a ales sa plateasca facturile a inceput sa prolifereze amenintari si sa sune la ore imposibile si etc etc.S-a ajung totusi la intrebare:personal(mai ales ca nu am semnat nici un contract)am vreo obligatie legala in privinta asta?pot fi constrans in vreun fel sa platesc?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: desprelegi , utilizator 21:23, 19 Aprilie 2013
Obligatie legala, nu aveti, dar obligatie morala fata de coleg - da.
sunt constient ca din "povestea" scrisa aici ar reiesi ca sunt o persoana care incearca ca scape de o datorie,insa nu e chiar asa,situatia e mult mai complicata iar eu datorita mutarii o sa fiu nevoit sa chestui destul de multi bani si in plus complicatiile pe care le aduce cautarea unei noi chirii si timpul pierdut astfel...si mai mult decat atat,facturile respective sunt dintr-o perioada in care eu nu am stat efectiv in apartament pentru ca eram plecat din localitate."Moralitatea" m-a determinat sa platesc chiria pe acea luna, daca era moral sa platesc si facturile atunci trag concluzia ca nu sunt o persoana suficient de morala pentru ca mie mi s-a parut anormal in situatia respectiva,mai ales pentru ca ne mutam si facturile trebuiau platite din garantie iar faptul ca el a ales sa cedeze la "santaj" pentru ca la urma urmei cam asta a fost, nu consider ca ar fi responsabilitatea mea(e posibil sa fi rationat gresit...)
Normal nu are nici o baza legala prin care sa va costranga sa platiti mai ales ca in principiu nu poate face dovada ca ati stat acoloin acea perioada asta in cazul in care nu ati facut cumva un flotant cu acordul proprietarului! Din cate am inteles contractul a fost incheat intre tipul care va ameninta si proprietar prin act la notar ? ia r pentru faptul ca el a vrut mai departe sa isi scada din chirie pri metoda de a mai aduce si alti colegi de apartament este ceva nelegal atata timp cat el are un contract de inchiriere cu proprietarul . Adica legea spune ca chiriasul nu poate sa inchrieze mai departe la nus ce terta persoana pentru ca nu el este proprietarul de drept ce el doar are drept de folosinta pe perioada determinata prin contract !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! contract de închiriere - contract încheiat doar cu unul dintre chiriaș - obligațiile celuilalt chiriaș?? sebastianflaviu sebastianflaviu Bună ziua! Problema pe care doresc să o prezint este destul de complicată, mai ales pentru că nu am competențe juridice de niciun fel. 1. Am ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiarias violeta25 violeta25 Buna ziua, Ne-am mutat pe data de 23 februarie cu chirie si nu s-a facut contract. Dupa o luna , cand au venit facturile ne-a obligat sa platim o factura la ... (vezi toată discuția)
Teapa cu inchirierea apartamentului(urgent) vladghizo vladghizo Buna ziua , am o nelamurire. Suntem 2 studente in cluj.Acum vreo 5 luni am semnat un contract de inchiriere cu un proprietar de apartament din cluj.contractul ... (vezi toată discuția)