avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Achizitie imobil prin credit Prima Casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Achizitie imobil prin credit Prima Casa

Buna seara,

Vreau sa achizitionez un imobil prin programul Prima Casa>Am ajuns la o intelegere de principiu cu proprietarul , dar aici apare o mica problema.Proprietarul este divortat si in urma partajului ,prin sentinta definitiva si irevocabila el este proprietarul imobilului dar nu si-a facut intabularea pe numele lui, in acte inca figureaza si fosta lui sotie.Credeti ca asta poate fi o problema?
Se poate face intabulare pe numele nostru sau trebuie facuta pe numele lui in baza partajului si dupa aceea pe numele nostru?
Oare banca accepta asa ceva?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:06, 20 Aprilie 2013
In baza sentintei intai se intabuleaza imobilul pe numele domnului, apoi veti face promisiunea de vanzare cumparare , veti aplica la banca ...etc.....si in final daca Fondul va aproba creditul dvs , veti semna contractul de vanzare cumparare in forma autentica . Insa fara intabulare de la inceput doar pe promitentul vanzator nu se poate!
Multumesc pentru raspuns,
Cam cat dureaza intabularea,imobilul este in Brasov?
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
marian_coanda, utilizator
Intre 10-14 zile.
Multumesc frumos!
Unde ar trebui incepute formalitatile de intabulare?

Alte discuții în legătură

Buna ziua. bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat ... simon1991 simon1991 Buna ziua. Bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat in 2009. Actele nu erau facute, noul proprietar a venit la bunica, tata si matusa mea in 2010 ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament alexandrak alexandrak Buna ziua,vreau sa cumpar un ap prin prima casa. Pt ap exista un ctr de vanz-cump, dar CF-ul a ramas pe proprietarul initial nu pe cel pe care este acum ctr de ... (vezi toată discuția)