avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intervenientul în interesul pârâtului trebuie sã ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intervenientul în interesul pârâtului trebuie sã timbreze?

Exista urm situatie.

Un intervenient accesoriu in favoarea paratului este obligat de instanta la plata taxei de timbru egala cu a reclamantului,desi elintervine in favoarea paratului.
Reclamantul nu are dovezi temeinice, se depune cerere de inscriere in fals, judecatorul nu o ia in seama, reclamantul nupoate aduce probele cerute de instanta iar cele prezentate(chitante)s-au dovedit grafoscopic a fi false.
Judecatorul suspenda cauza din culpa reclamantului.
Mai sunt 2 sapt si actiunea se perima.

Intrebare:
1)- Era legal ca taxa de timbru sa fie ceruta intervenientului in aprarea paratului,daca paratul nu este pus sa platesca o taxa atunci de interven este?

2)- Daca din vina reclamantului nu a mai avut loc procesul, se poate cere restituire taxei de timbru intrucat a ramas fara obiect ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters374427 , utilizator 14:53, 6 Ianuarie 2016
Buna ziua! Sunt in aceeasi situatie, intervenienta in favoarea paratei in proces de partaj. Reclamatul plateste taxa de timbru pt.actiunea priincipala.Parata plateste taxa de timbru pentru valorile pe care le-a contestat. De ce trebuie sa platesc si eu , in calitate de intervenienta, taxa de timbru? Puteti sa-mi dati temeiul legal, legea, articol...? Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O cerere de interventie accesorie in interesul paratului se timbreaza? leusan leusan In cazul cererii de intervenient in sprijinul paratei se taxeaza cererea si daca da cat? (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru pentru o cerere reconventionala teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti -tot caut in codul civil si legea 146/1997 si nu sunt lamurita.: 1.O cerere reconventionala se taxeaza-se percepe taxa ... (vezi toată discuția)
Cererea de interventie in favoarea reclamantului Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Cererea de interventie in favoarea reclamantului se timbreaza ? Avand in vedere ca prin aceasta cerere nu se cere nimic , decat , se urmareste apararea ... (vezi toată discuția)