avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier

Buna ziua, am o intrebare la care va solicit un raspuns cat mai concludent. In anul 2010 luna martie am fost condamnat la 3 ani cu suspendare. Intrebarea este urmatoarea cand cazierul meu v-a fi curat ?
Multumesc.

ART. 86 c.p.p.
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Dupa 5 ani(termen de incercare=3ani pedeapsa aplicata+2ani) de la hotararea ramasa definitiva intervine reabilitarea de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea cond. a executarii pedepsei- reabilitare de drept pintenarug pintenarug Buna ziua Am urmatoarea sentinta definitiva, data in 18.12.2012: Solutie: Condamnă pe inculpatul P G, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept- cazier- procedura Roby11 Roby11 Buna ziua, Am fost condamnat la 9 luni cu suspendare si 2 ani de incercare. decizia a fost definitiva si irevocabila pe data de 24 oct.2012. Credeti ca ... (vezi toată discuția)
In ce termen sunt reabilitat de drept? gaby1988 gaby1988 in iunie 2009 am fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani si 3 luni de incercare pentru conducere fara permis.va rog sa imi spuneti cand o ... (vezi toată discuția)