avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Modalitate vanzare activitate comerciala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Modalitate vanzare activitate comerciala

Trebuie sa vand o mica afacere, cu istoric, pe profit si cu portofoliu de clienti.
Care este procedura de evitare a copierii afacerii de catre potentialii cumparatori tinand cont ca exista o multime de doritori de idei de afaceri gratuite, hoti de idei de afaceri care merg si fac profit, in conditiile precaritatii mediului de afaceri de astazi?.
Deoarece nu doresc sa vand ideea de afacere ci afacerea cu totul, nu este deloc de dorit ca dupa o intalnire de afaceri pe seama vanzarii acesteia sa auzi ca asa ceva el, viitorul vanzator, nu este inca pregatit sa faca, sa vorbeasca cu familia si sa vada dupa...samd dar dupa intalnire el sa se apuce sa faca exact ce a vazut ca faci tu. Sunt o multime de indivizi care procedeaza astfel, si apoi fac concurenta neloiala.
De aceea am pus intrebarea de mai sus, care este modul de aparare cel mai eficient in acest caz?
Adica, vanzatorul se prezinta de buna credinta, dar un precontract cu promisiune de cesiune.... sau transfer sau orice alt ceva ar fi de dorit sa contracareze dorinta acestuia de furt de idee de afacere.Nu se iau in calcul inregistrarea de marca, proprietatea intelectuala etc, este doar o mica afacere cu potential iar sacalii misuna.:):)
Cel mai recent răspuns: Consilier Juridic , 20:32, 20 Aprilie 2013
daca nu luam in calcul proprietatea intelectuala, atunci comertul e liber! Daca un avocat a formulat o actiune intemeiata pe taxa de poluare, de exemplu, a castigat definitiv si irevocabil, a intemeiat actiunea sa pe practica CEDO, Curtea de la Luxembourg, ICCj, etc s.a.m.d , atunci alte sute de avocati ce isi reprezinta clientii in aceeasi maniera sunt sacali si au furat afacerea altcuiva ?
Aici nu este vorba de vreun divort, mostenire s.a.m.d dle avocat.
Lasati vreun consilier juridic cu experienta in afaceri sa-si dea cu parerea, caci nu s-a referit nimeni la d.tale in persoana.
Am aceleasi studii ca si dumitale, nu sunt avocat si nu am experienta in divorturi, si de aceea nu ma bag daca nu ma pricep.
In jungla afacerilor d.tale nu ai ce cauta. Sa nu crezi ca nu stiu raspunsul la intrebarea pe care am pus-o, astept in schimb confirmarea si a celorlalti colegi care stiu sa raspunda pertinent.
Este corect ce spui despre folosirea jurisprudentei, dar in avocatura, nu si in afaceri.
Topicul a fost deschis pe forum la probleme juridice in afaceri.
Oricum multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protejarea unei idei de afacere Axinte Ion Axinte Ion Am o idee de afacere si urmeaza sa ma intalnesc cu niste potentiali investitori. Cum as putea sa o protejez, ca sa nu ajung in situatia in care potentialii ... (vezi toată discuția)
Idee de afacere protejata de drepturi de autor? ClaudiaAlina93 ClaudiaAlina93 Buna ziua. Nu stiu daca o sa folosesc intocmai termenii corecți dar sper sa ma fac intelesa. Am o idee de afacere ce vizeaza lanturile mari de ... (vezi toată discuția)
Idee de afacere. pareri ? Sandii Sandii Vreau sa deschid o mini afacere cu inghetata in orasul Ciacova judetul Timis. Imi doresc sa fac acest lucru deoarece exista prospecti care au alte ... (vezi toată discuția)