avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita vecin cu credit pe apartament
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita vecin cu credit pe apartament

Buna ziua
O matusa sa judecat cu un vecin , in urma procesului acesta trebuie sa ii plateasca daune si cheltuieli de judecata.
A contactat un executor pentru recuperarea prejudiciului, in urma somatiilor facute vecinul refuza sa plateasca, cu tot ca exista o hotarare definitiva.
In urma discutiei cu executorul matusei i sa comunicat ca nu are decat sa il execute pentru recuperarea prejudiciului.
Problema este vecinul are un credit luat de la banca pentru acea locuinta, cum trebuie procedat in acest caz.
Cel mai recent răspuns: CRISTIAN CIRMACIU , Practician in insolventa 23:10, 21 Aprilie 2013
Executorul jud. poate sa ii scoata la vanzare apartamentul, dar trebuie sa notifice banca creditoare cu privire la licitatia care se va organiza, iar in situatia in care bunul va fi vandut, trebuie sa vireze bancii sumele datorate de debitor (vecin), iar diferenta de pret va fi distribuita matusii dvs,. Mai bine faceti o intelegere de plata sau ii puneti poprire pe venituri sau ii executati alte bunuri.
Nu vrea sa plateasca si nu are servici. Alte bunuri nu are, ce sa ii ia frigiderul din casa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
mariantrifan, utilizator
Poate fi executat si pe bunurile personale, depinde ce suma are de recuperat.
In situatia in care veti incepe procedura de executare silita trebuie sa achitati onorariul exec judecatoresc si este posibil ca valoarea creditului pe care il are sa fie mai mare decat valoarea de vanzare fortata a apartamentului.
In aceasta situatie riscati sa nu recuperati nimic si sa ramaneti si cu cheltuielile de exec avansate si nerecuperate.
Trebuie sa verificati anterior exec si acest aspect.
Luati un extras de CF.
Daca exista o hotarare definitiva favorabila,matusa dvs poate demara procedura prin executorul judecatoresc pentru executarea bunului mobil sau a conturilor/drepturilor salariale - prezente si viitoare pana la concurenta debitului de recuperat

Cea mai buna executare "silita" este cea amiabila. E posibil sa fiti surprinsi sa constatati cat de simplu se poate solutiona problema prin mediere. Prin executarea silita, in cazul de fata, aveti sanse mari sa cheltuiti banii inutil . Dupa cum ati constatat, paratul sta in pasivitate stiind ca este foarte greu ca cineva sa-l execute silit cu succes. Problema dumneavoastra este tipica pentru mediere, constat ca problema reala nu este suma de bani, in termeni ai mediatorilor se numeste "cine pe cine disciplineaza". Prin mediere aveti sanse reale sa puneti capat litigiului.
[editat]
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil neipotecat maris331 maris331 AM fost executat de Volksbank pentru un credit la care am intarziat.Creditul era garantat cu un teren care a fost scos la licitatie si vandut la 30% din ... (vezi toată discuția)
E procedura inscrierii somatiei in cartea funciara obligatorie la executare imobiliara? catinf catinf Buna ziua, Debitorul isi instraineaza imobilul (cu act v-c cu clauza intretinere) cu 4 zile inainte de primirea somatiei de plata de la executori. Noii ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara pentru credit neachitat zograffi zograffi buna ziua am primit o somatie imobiliara de la un executor judecatoresc , prin care mi se comunica faptul ca daca nu achit in termen de 15 zile suma de 19000 ... (vezi toată discuția)