avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie vecini

In apartamentul de deasupra mea, proprietarul este plecat din tara si a lasat cheia unei cunostinte, care a "cazat" niste persoane, care refuza sa se legitimeze in vederea inscrierii in "Cartea de imobil", dar intr-o saptamana, ne-au inundat de 5 ori.
Au fost atentionati sa nu mai stropeasca pe langa vana cu dusul (inundatia nu este de la tevile de apa), alt vecin i-a amenintat ca-i da in judecata, dar toate acestea, au fost fara sorti de izbanda... ce putem face?
Am putea anunta proprietarul (prin SMS0 ca-l dam in judecata, sa anuntam politia ca locuiesc fara forme legale in imobil? Mentionez ca apartamentul respectiv, are si o restanta la intretinere de 5 luni!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 06:07, 21 Aprilie 2013
Sesizati presedintele as. prop. Urmatoarea”miscare” - anuntati sectoristul.
Vina apartine 100% proprietarului. In rest - noi suntem romani!
Va compatimesc, insa printre vecini nu este nici unul care merge mai rar pe la biserica? Intreb asa...
Faceti-le plangere la politie pt. distrugere!
Sesizare la politie in vederea clarificarii statutului respectivelor persoane in imobil
Aplcare dispozitii in vigoare impotriva proprietarului pentru recuperare sume cu titlu de restanta
L nr 230/2007 Art. 50. - (1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila.
Art. 51. - (1) Asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale ale proprietarilor din condominiu, precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, dupa cheltuielile de judecata datorate tuturor creditorilor in interesul carora au fost facute.
(2) Privilegiul se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei, la cererea presedintelui asociatiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima lista lunara de plata a cotelor de contributie din care rezulta suma datorata cu titlu de restanta. Privilegiul se radiaza la cererea presedintelui asociatiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitantei ori a altui inscris prin care asociatia confirma plata sumei datorate.
(3) Operatiunile de publicitate imobiliara privitoare la privilegiul prevazut la alin. (1) si (2) sunt scutite de taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz de inundație vecini: cum se procedează când nu toți proprietarii de deasupra celui afectat permit să se verifice locul defecțiunii? Salcau loredana Salcau loredana Pe cine sa chemi în judecata in cazul unei inundații cu pereți stricați, uzi , tencuiala picata, si mobila umflată . Asociația a emis proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Inundatie g30 g30 buna ziua!sunt din bucuresti si am o problema cu vecina care locuieste deasupra mea......care ma inunda de 2 luni in continuu....ce pot face si unde ma pot ... (vezi toată discuția)
La ce ora se incarca instalatiile de caldura ? EPE EPE In data de 13 octombrie 2015 s-au incaracat installatiile de caldura (caloriferele in bloc) in jur de ora 9.00-10.00, in felul acesta am inundat vecinul de jos ... (vezi toată discuția)