avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala magistrat - abuz contra persoanei.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala magistrat - abuz contra persoanei.

Pot formula o plangere impotriva unui magistrat daca in cadrul unui proces penal acesta a luat in considerare ilegal retinerea unor probe? In fapt e vorba de declaratia invinuitului. Conform codului de procedura penala ea nu constituie mijloc de proba decat daca e corelata cu alte probe din dosar.

Intr-un anumit dosar s-a tinut cont de ... cuvantul infractorului pt. retinerea unei circumstante atenuntate.
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
categoric, utilizator
Cel mai recent răspuns: courvoisier , utilizator 10:01, 24 Aprilie 2013
Buna ziua .
Problemele acestea sunt clar motive de atac ale hotararii date cu nerespectarea legii-recurs, apel,cai extraordinare.Nu stiu de ce va complicati ce plangere penala,cand stiti ca dureaza mai mult si rezultatul nu se stiie care va fi .
Cu stima,
Marius Bote .
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
Marius Bote, Practician in insolventa
@Tarzan2012, se pare că nu m-am făcut înţeles. Nu are rost să continuăm o polemică. Eu, personal, am avut de-a face şi cu CSM-ul şi cu Procurorul General al României şi cu Ministerul Justiţiei, răspunsurile acestor instituţii ducând către un singur rezultat, acela fiind zero (0), dar şi cu CEDO, aşa că, comentariul meu are totuşi o bază, pe când al tău, este doar din ce vezi la tv. sau din ce înfloreşte pe net. ªtii că răspunsurile primite de la CEDO, acelea date de un Judecător Unic, sunt trase la indigo, chiar dacă cauzele sunt total diferite ? ªtii că acel judecător, provine din fostul bloc comunist, şi provine din Slovacia ? Nu ai ştiut, dar ai aflat acum, şi odată cu tine, vor afla şi alţi români care îşi doresc dreptatea la CEDO, o dreptate care nu va veni nicicând. Dacă gândim logic, CEDO admite cauze care şi-au epuizat toate căile de atac în România, iar cum o cauză poate dura şi 7 ani (cât a durat cauza mea), apoi încă vreo 4 ani jumătate, până se sinchiseşte judecătorul unic să-ţi dea cu tifla, este aproape 12 ani de viaţă. Punctul 6 din Convenţie este încălcat chiar de CEDO, şi-atunci vrem dreptate în România ? Niciodată nu vei vedea dreptatea în ţara noastră, decât dacă eşti un visător, aşa cum am fost şi eu, crezând că CEDO respectă Drepturile Omului. Iată că, nu le respectă.
Mulţumesc D-lui Admin (de forum), pentru corecturile necesare, făcute la comentariul anterior, care au fost făcute în mod corect, şi totodată, îmi cer scuze pentru că "l-am" obligat să facă aceste corecturi. Mi-am dat seama ce am greşit.

Toate cele bune !
Astea sunt cazuri f f grave si de neimaginat pt un magistrat de aceea s-au luat aceste masuri pt ca erau prea evidente. Ceea ce au facut magistratele cu luarea de mita nu reprezinta un abuz contra intereselor persoanei, este doar luare de mita in forma continuata. Abuzurile din sala de sedinta sau birourile procurorilor nici nu s-a auzit de ele, e ca si cum nu ar exista. Partea proasta este ca o parte destul de mica din aceasta categorie de functionari publici, se cred o alta categorie sociala uitand ca noi, justitiablii le platim salariile ff mari (de la 7000 ron in sus), pensiile care sunt 80% din venitul pe ultima luna, protezele dentare, cate un plin de benzina pe vacanta, medicamente pt ei si familii... Faci plangere la CSM si? ei au alte preocupari dupa cum se vede la TV , vor trimite o scrisoare si ei vor primi un raspuns si apoi vi se va spune ca au facut verificari si ca s-a procedat corect , in cel mai rau caz magistratul este sanctinat cu avertisment sau este detasat la alt parchet sau alta judecatorie, de obicei mai sus adica dintr-un orasel mai prapadit intr-o resedinta de judet. Cu regret o spun ca 5-10% din reprezentantii acestei profesii arunca o anatema asupra tuturor, din interior ar putea fi corectata atitudinea aceasta. isi spun: eu sut procuror sau judecator si nimeni nu poate sa gandeasca mai mult sau mai bine ca mine, sunt inflexibili (intr-un inteles prost al cuvantului) țepeni, zidiți în propria lor suficiență văzându-se ca niște săbii divine. Am pățit-o cu o procuroare dintr-un orășel prăpădit din Moldova unde o procuroare cu o vechime de 1-2 ani, m-a nedreptațit, degeaba i-am arătat negru pe alb că face o prostie și se face de râs, nu a vrut sa accepte. Degeaba am facut plangere la procurorul sef atacând soluția aratandu-i ca greseste, erau niste chestiuni atat de evidente incat și un copil de liceu își dădea seama, procurorul șef în loc sa îndrepte prostia colegei lui, a susținut-o. Am mers mai departe și am avut câștig de cauză dar ei în mințile lor înguste nu s-au gândit că se fac de râs în fața altor colegi, pt că nu m-am lăsat, am ajuns până la ÎCCJ și am câștigat la toate instanțele.
Mergeți mai departe, faceți ce este de făcut procedural, utilizați toate căile de atac și nu vă pierdeți vremea cu plângeri împotriva magistraților că nu rezolvați nimic și știți de ce? Foarte simplu: cei care au pierdut procese sau au fost victime ale unei proaste administrări a unui dosar pot invoca atitudinea abuzivă a judecătorului sau procurorului și toata activitatea lor să fie lovită de nulitate caz în care toate cazurile trebuiesc reluate or așa ceva nu se poate.
Vă doresc multă răbdare pt că odată cu răbdarea vine și înțelepciunea.
Aici...

[ link extern ]

:D
RL: Membrii CSM Danileţ şi Ghica, ţinuti pe tuşă de presiunile Vioricăi Costiniu, soţia judecătorului condamnat în dosarul Voicu? :oops:

Alte discuții în legătură

Comertul cu sentinte...vazut de un magistrat ! gigelas gigelas La o adunare a magistratilor,cu ocazia zilei justitiei,un judecator,fost presedinte de Tribunal,a rabufnit si a facut o declaratie publica,precum ca,s-ar ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva magistratilor justdeals justdeals Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL?? (vezi toată discuția)
Plangere catre csm - se razbuna de obicei magistratii? ramonel9 ramonel9 Este adevarat ca daca fac o plangere catre CSM , si am mai multe dosare, este posibil ca procurorii / judecatorii sa se razbune pe mine pt. aceea plangere? Sau ... (vezi toată discuția)