avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie sanctiune contraventionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie sanctiune contraventionala

In data de 17.04.2013 ,orele 10,30 ,inspectori ITM au efectuat un control la o unitate fast -food ,unde au gasit o posibila angajata care a declarat ca este de o zi in probe in vederea angajarii.De mentionat este faptul ca in dimineata acelei zile in care s-a efectuat controlul ,patroana unitatii pana la efectuarea controlului a plecat la un control medical.Fata gasita in unitate a declarat ca este in probe de o zi dar inspectorii au invitat patroana pentru a doua zi la sediul ITM.In data de 17.04.2013 dupa control fiind bolnava patroana a imputernicit la notar o cunostinta pentru a a se ocupa de unitate si implicit sa se prezinte a doua zi la ITM.Inspectorii au amendat pe 18.04 ,2013 persoana impoternicita ,cu suma de 10 mii lei.pentru munca la negru ,ca a fost gasita fata fara a avea contract de munca ,cu toate ca a declarat ca este in probe.Problema este ca a fost sanctionata persoana imputernicita care la data controlului nu avea nici o calitate,nu era inca imputernicit.Exista vreo sansa sa se faca contestatie in instanta si sa se anuleze amenda ca a fost sanctionata alta persoana decat cea care avea calitate de patron la momentul controlului si pentru ca fata era de o zi in probe?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 21 Aprilie 2013
La data incheierii procesului-verbal avea calitatea de imputernicit ... acest lucru reiese clar din postarea initiala , prin urmareITM-ul nu a amendat o persoana straina angajatorului, ci un reprezentant al acesteia .

Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
La data controlului nu era emisa imputernicirea notariala . A fost sanctionata o persoana care nu avea in firma nici o calitate la data controlului ,Eu cred ca patroana trebuia sanctionata chiar daca s-a prezentat imputernicitul la ITM ,el fiind imputernicit dupa control
Procesul-verbal la datele contravenientului ce s-a completat ? .. procesul-verbal nu s-a incheiat la data constatarii muncii la negru ci a doua zi , cand s-a prezentat imputernicitul ...

p.s.
am postat ca la data incheierii controlului sau a incheierii procesului-verbal avea calitatea de imputernicit ... nu-mi extrapolati postarile .
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda itm conf art. 23(1) l 108/1999 ayenergymold ayenergymold buna seara,sunt directorul unei societati comerciale,am fost amendat de itm cu suma de 5000 lei,pt netransmiterea prin fax a anexei 3 cu raspunsul la masurile ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal romalex romalex Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o informatie,am primit o amenda de la ITM de 20000 RON,cum pot contesta pv-ul?#-o (vezi toată discuția)
Amenda itm 10.000 lei - plangere contraventionala silvia99 silvia99 va rog frumos: am o angajata cu 8 clase. pe cererea de angajare a trecut \"va rog sa imi aprobati ...incepand cu 1.10.2011\". cererea a semnat-o in ... (vezi toată discuția)