avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Plagiat 30% - procentul maxim admis intr-o lucrare de ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Plagiat 30% - procentul maxim admis intr-o lucrare de licenta

Care este procentajul maxim de citate acceptabile intro lucrare de master/doctorat etc?

Exista vreo speta mai cunoscuta decat a lui Olguta Vasilescu care a zis (parafrazez) ca "30% din lucrare poate fi citat cu sursa"?

Citatul fara sursa si ghilimele duce la anulare, daca e mai mult de 30%? (complicat...)
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:48, 4 Mai 2013
nu exista un procentaj anume ci depinde de caracteristica fiecarei spete in parte
oare exista o speta gata judecata, adica cineva s-a dus in instanta si a contestat, si daca a castigat ce si cat a castigat ?

( sau link unde pot cauta spete)
Un profesor universitar olandez a stat niste ani pe bara pentru ca a uitat sa puna semnele citarii pe trei pagini din 200 sau 300, intr-o carte publicata de el. Plagiatul se pedepseste conform cartei universitare, indiferent de procentajul de text plagiat. Anumite plagiate sunt plagiate de idei, cu 0% text cu copy/paste. Si ele sunt la fel de descalificante. Din pacate, in universitatile romanesti plagiatul e adesea narav din fire.
A, da? Atunci si editorul trebuia sa faca puscarie, pentru ca este complice ! :)) Nici in Olanda nu merg treburile ...

Si profesorii aloca timp unui om care vrea sa fie viitor intelectual, dar isi primesc salariul pentru a-l ignora, nu pentru a-l ajuta sa isi gaseasca o vocatie stiintifica...individualizanta, dificila.

In ce masura profesorul raspunde in egala masura cu elevul? (Art de lege din Romania, mersi)
In primul rand profesorul respectiv n-a facut puscarie, doar si-a pierdut temporar din functii. In al doilea rand, daca editorul a fost de buna credinta nu are vina. In Olanda si in general in Occident plagiatul este considerat "pacat capital" in invatamantul superior. Cum stau lucrurile in Romania se vede pe [ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Postarea pe pagina de facebook a diferitelor materiale PariuriPonturiBilete PariuriPonturiBilete Administrez o pagina de facebook cu pariuri sportive. Am voie sa postez pe pagina mea ponturile dintr-un anumit ziar ? sau de pe un alt site ? trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Plagiat lucrare de disertatie nastaseanamaria nastaseanamaria Buna ziua. Ieri trebuia sa-mi sustin lucrarea de disertatie. In schimb, fara a exista o lista initiala cu persoanele care sunt respinse pe motiv de plagiat, ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru un dictionar Kapy Kapy Buna seara, As dori sa public un dictionar bilingv (ro- si o limba mai rara, dar este unul specializat care pentru moment nu exista). As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)