avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu societate comerciala

Societatea noastra doreste sa achizitioneze un teren pe care sa amplaseze un container, cu destinatie de birou. Putem muta sediul social in aceasta locatie, la aceasta data functionam cu contract de comodat intr-un spatiu de birouri?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:29, 21 Aprilie 2013
Puteti face punct de lucru pe terenul respectiv daca nu puteti identifica cumva ( ca si adresa) containerul respectiv
Locatia detine adresa (strada si numar), doream sa stiu daca pot declara sediu social tinand cont ca nu exista constructie ci am amplasat un container (achizitionat de la Containex) cu toate utilitatile, curent, internet, etc.
Nu se pot constitui sedii sociale pe terenuri fără construcţie. Sediul social trebuie să existe într-un imobil înscris în cartea funciară.
Pentru a stabili sediul social al unei societăţi trebuie să se obţină certificatul de atestare a sediului social care se emite de organul fiscal - acesta se solicită de Registrul Comerţului. Ori dacă în Cartea Funciară nu este intabulat nici un imobil, nu se emite. Această măsură este luată prin ordinul ANAF 2112 din 2010 tocmai pentru a se evita constituirea unor societăţi "în câmp" şi combaterea evaziunii fiscale.
Exista posibilitatea de a inscrie in Cartea Funciara acest container? Terenul pe care este amplasat nu se afla "in camp", este chiar in centrul orasului, dar societatea nu dispune de suficienti bani in acest moment pentru a ridica o constructie pentru sediul social.
Cel mai bine este să întrebaţi la Cartea Funciară dacă se poate, personal nu cred deoarece se înscriu în C.F. construcţiile, adică structurile care sunt încorporate în sol, containerul nu este în stare de fixaţie în sol, ci poate fi mutat, amplasarea lui nu necesită proiect, autorizaţie, documentaţie cadastrală etc. Dar poate mă înşel, întrebaţi la C.F.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru un teren intravilan agricol, care nu are carte funciara, se poate elibera autozrizatie pentru o constructie provizorie? dy.ciocan dy.ciocan Buna ziua, V arog sa ma ajutati cu un raspuns. Eu am tot cautat pe internet si nu am gasit un raspuns exact la problema mea. Am inchiriat un teren agricol ... (vezi toată discuția)
Pe un teren fara construcție pot sa amplasez un container tip ... Catalyn91l Catalyn91l Pe un teren fara construcție pot sa amplasez un container tip birou pe care sa fac sediul firmei ? Menționez ca nu se va lucra la birou, doar pentru ... (vezi toată discuția)
Obligativitate infiintare punct de lucru morty morty Buna ziua, doresc sa achizitionez un imobil pe firma (teren si constructii), in prima faza voi folosi doar terenul ca loc de parcare pentru masinile firmei, ... (vezi toată discuția)