avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond reparatii

Administratora nu a vrut sa-mi incaseze intretinerea motivand ca aveam restanta la fondul de reparatii, softul care il au la asociatie nu permite acest lucru datorita restantei si motivul cel mai tare ca, vecinul de la etj. 3 a spus ca am datorii la fondul de reparatii.
As dorii sa stiu care lege reglementeaza plata intretinerii si unde sa ma adresez pt rezolvarea situatiei?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:52, 21 Aprilie 2013
Obligatia achitarii cotelor individuale de intretinere

HG nr 1588/2007 Art. 24
(5) Asociatia de proprietari va constitui un fond pentru repararea partilor de constructii/instalatii aflate in proprietate comuna, fond cu perioada de folosire limitata, care va fi depus in contul asociatiei de proprietari si nu va putea fi folosit decat cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, in conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli.

Art. 32
(1) Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.

legal,asociatia de proprietari detine obligatia sa percepa orice suma depusa de proprietar pentru acoperirea cheltuielilor de intretinere
Administratorul de imobil,in calitatea de [EDIT = administratorul nu este simplu angajat, ci angajat si atat] angajat al asociatiei de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa refuze perceperea de sume pentru acoperirea cheltuielilor individuale
Daca intampinati greutati la achitarea cotelor individuale de intretinere,sesizati oficial presedintele de asociatie
Plata obligatiilor lunare de intretinere se poate realiza direct la casieria asociatiei,direct in contul acesteia sau prin mandat postal cu confirmare de primire
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinea stingerii datoriilor Olina Olina Este legal sa conditionezi un proprietar, la plata intretinerii ? Mai explicit, sa nu-i incasezi plata intretinerii lunare pana nu-si achita fondul de rulment ... (vezi toată discuția)
Intretinere depusa la cec prin virament goby goby Buna ziua! Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la ... (vezi toată discuția)
Legat de cheltuieli intretinere la bloc aelemarac aelemarac 1. Daca pe lista cu consumul de apa pe luna iunie, depus in casuta postala a asociatiei de locatari, am trecut si numarul de persoane din apartament (care se ... (vezi toată discuția)