avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinea stingerii datoriilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinea stingerii datoriilor

Este legal sa conditionezi un proprietar, la plata intretinerii ?
Mai explicit, sa nu-i incasezi plata intretinerii lunare pana nu-si achita fondul de rulment si cel de reparatii ?
N-am avut intarzieri la plata, cand a fost vorba de reparatii le-am achitat in timp..
Sunt oameni care se chinuie, lunar, sa-si achite ce consuma.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Olina , utilizator 06:52, 30 Mai 2013
Nu e vorba de conditionare, dar daca cota la fondurile de rulment si de reparatii este restanta, administratorul / casierul trebuie sa incaseze cotele cele mai vechi, indiferent din ce categorie fac parte - cote de intretinere, cote la fondul de rulment, cote la fondul de reparatii.

Nu este normal ca proprietarul sa nu se achite lunar de cotele individuale de intretinere
In conditiile in care fondul de rulment si de reparatii sunt legal prevazute in art ,este legal ca proprietarul sa respecte normele in vigoare si masuri;e dispuse de adunareagenerala
Pe de alta parte,asociatia de proprietari are obligatia sa primeasca neconditionat orice suma in contul achitarii cotelor individuale de intretinere
Multumesc ptr. raspuns (ynocentta) . Ultima propozitie ma interesa. Lunar, am achitat cate putin, din fiecare fond, insa am achitat integral intretinerea. (dupa posibilitati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea fondului de reparatii pentru plata facturilor restante avramionel avramionel fondul de reparatii la asociatiile de proprietarii poate fi folosit de catre asociatie pentru plata facturilor restante? la asciatia nr 21 craiovita noua din ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii cristi25 cristi25 Administratora nu a vrut sa-mi incaseze intretinerea motivand ca aveam restanta la fondul de reparatii, softul care il au la asociatie nu permite acest lucru ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii ionmuresan995 ionmuresan995 Buna ziua ,va rog frumos sa mi spuneti daca se poate plati intretinerea din fondul de rulment ,care sa adunat in decursul a mai multi ani .Va multumesc . (vezi toată discuția)