avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii

Buna ziua ,va rog frumos sa mi spuneti daca se poate plati intretinerea din fondul de rulment ,care sa adunat in decursul a mai multi ani .Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:02, 13 Decembrie 2013
HG nr 1588/2007 Art. 24.— (1) In scopul asiguranii fonduribor necesare pentru plati curente, asociatia de proprietari stabileste cuantumul si cota de participare a proprietarilor Ia constituirea fondului de rulment.
.

Fondul de rulment asigura plata furnizorilor/prestatorilor de servicii pana la recuperarea sumelor achitate de catre proprietari
Fondul de rulment poate fi utilizat si in directia achitarii uneia sau mai multor cote de intretinere lunara,in cazul in care titularul nu poate achita c/v intretinere-urmand ca ulterior fondul sa fie refacut
Eronat!
Fondul de rulment nu poate fi folosit pentru plata cotelor restante sau a cotei curente.
El este folosit in exclusivitate pentru plata facturilor catre furnizori pana la intocmirea urmatoarelor liste si refacerea lui in intregime din incasarile pe acea viitoare lista.

@ynocentta
Va rog sa nu mai dezinformati utilizatorii.
Unde ati vazut dv. ca scrie ca se poate achita din fondul de rulment cota in cazul in care locatarii nu au bani pentru plata acesteia?
elga50 a scris:

Unde ati vazut dv. ca scrie ca se poate achita din fondul de rulment cota in cazul in care locatarii nu au bani pentru plata acesteia?

Distinsa moderatoare,nu imi permit sa avansez informatii fara suport
Inclusiv serviciul specializat din primarie precizeaza, ca in situatia in care este constituit fond de rulment,in cazul in care titularul acestuia se afla in imposibilitate de plata-asociatia de proprietari poate utiliza fondul de rulment in evidenta acestuia pentru acoperire c/v intretinere,ulterior valoarea urmand a fi actualizata
Inclusiv,instanta de judecata,a pronuntat hotarari in acest sens
Dadada, eventual daca proprietarul nu are bani de cartofi si ceapa se poate scadea din fondul de rulment.
Eu am avut o vecina care nu a avut bani de permanent si i-am dat fondul de rulment , urmand sa il puna la loc, cand o avea, cand o putea.#-o
@ynocentta

Nu discutam cazuri care or fi avut conditii particulare sau poate ca ati inteles dv. gresit.
Legea nu permite asa ceva si cu asta basta!
Si eu am dat la 2 proprietari bani din FR ca sa-si achite restanta, dar am facut-o sub o presiune formidabila, in conditii cu totul exceptionale si....nu sustin ca acesta este un mod corect de a proceda. Evident ca nu o voi mai face nici daca se da foc la bloc!

Nu, din fondul de rulment nu se achita in nume personal nimic, se foloseste suma totala pentru plata facturilor "la gramada".

Alte discuții în legătură

Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli platite din fondul de rulment mariamurar mariamurar La ultima sedinta avuta cu proprietarii blocului s-a pus urmatoarea intrebare : Daca un proprietar este plecat din tara ( sau este plecat pur si simplu ) , ... (vezi toată discuția)
Dobanzi la fondul de rulment marida marida Intr-o asociatie de proprietari, dobanda din banca pentru fondul de rulment, poate fi folosita la completarea fondului de rulment al fiecarui proprietar? (vezi toată discuția)