avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii

Buna ziua ,va rog frumos sa mi spuneti daca se poate plati intretinerea din fondul de rulment ,care sa adunat in decursul a mai multi ani .Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:02, 13 Decembrie 2013
ionmuresan995 a scris:

Buna ziua ,va rog frumos sa mi spuneti daca se poate plati intretinerea din fondul de rulment ,care sa adunat in decursul a mai multi ani .Va multumesc .

Nu conteaza in cati ani s-a adunat fodul de rulment. Important este soldul acestuia.
Prin plata intretinerii, asa cum spuneti, eu inteleg achitarea cotei repartizate pe luna octombrie, de exemplu, de catre proprietar. Pai fondul de rulment nu este in buzunarul proprietarului ci in casieria sau contul bancar al asociatiei.
Asa ca proprietarul nu poate sa plateasca intretinerea din fondul de rulment, pentru ca nu are in mana sa acest fond.
Dar asociatia foloseste banii din fondul de rulment zilnic, ori de cate ori are de achitat o factura, asa cum s-a spus, ori de cate ori trebuie sa plateasca salariile si indemnizatiile, impozitele si contributiile sociale, ori de cate ori are nevoie de materiale de curatenie, consumabile de birou...

Totusi din fondul de rulment depus de un proprietar se poate compensa in totalitate sau partial debitul proprietarului catre asociatie in cazul schimbarii proprietarului apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli platite din fondul de rulment mariamurar mariamurar La ultima sedinta avuta cu proprietarii blocului s-a pus urmatoarea intrebare : Daca un proprietar este plecat din tara ( sau este plecat pur si simplu ) , ... (vezi toată discuția)
Dobanzi la fondul de rulment marida marida Intr-o asociatie de proprietari, dobanda din banca pentru fondul de rulment, poate fi folosita la completarea fondului de rulment al fiecarui proprietar? (vezi toată discuția)