avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Mobilier achizitionat de la persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Mobilier achizitionat de la persoana fizica

Buna ziua,
Sunt administratorul unui SRL si am achizitionat sase corpuri de mobilier de la o persoana fizica. Am facut contract de vanzare-cumparare si dispozitie de plata catre casierie pentru suma achitata. Mobilierul l-am introdus in gestiune la obiecte de inventar si apoi l-am pus pe cheltuieli.
As vrea sa stiu daca am procedat corect, ce obligatii mai am ca SRL si ce obligatii are vanzatorul fata de bugetul de stat . Trebuie vanzatorul sa plateasca ceva impozit in urma vanzarii?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 21:42, 21 Aprilie 2013
Dvs. ca persoana juridica ati procedat corect si nu aveti nicio obligatie fata de bugetul de stat.
Vanzatorul este obligat sa plateasca impozitul pe venit doar in situatia in care el face aceasta activitate cu regularitate (acte de comert), de cel putin 2 ori intr-un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiderea unei firme lucipopescu lucipopescu am un srl de un an si 8 luni care are ca obiect principal de activitate comertul cu amanuntul.Am investit multi bani in spatiul pe care l-am construit conform ... (vezi toată discuția)
Acuzatie pe nedrept ContSters378311 ContSters378311 Buna seara! As dori sa va intreb daca se poate acuza un fost angajat, care a demisionat acum patru luni de zile,ca are lipsa in gestiune,dupa ... (vezi toată discuția)
Evidenta la pfa Iulia Feher Iulia Feher Buna, pentru persoanele care isi tin evidenta cu documente tipizate la Pfa neplatitor de tva, domeniu de activitate comerț cu amănuntul, ma intereseaza ce ... (vezi toată discuția)