avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare bunuri intre frati.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare bunuri intre frati.

Un frate doreste sa vinda celuilalt toate bunurile sale. Cum ar trebui sa procedeze?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 19:57, 26 Aprilie 2013
Buna seara .
Nu este de ajuns ,semnarea contractului pentru bunuri mobile,doar de parti.Pentru valorile mai mari,presupun ca este nevoie si de martori,pentru valabilitatea actului si netegaduirea acestuia de catre terti .
Marius Bote .
Ce articol invocati domnule Marius in acest sens?
Codul civil,privind vanzarile prin inscrisuri private .
Marius Bote.
Cautati si dvs.Eu v-am spus baza legala. Cautati dvs.articolul. Este vorba despre suma ce face obiectul inscrisurillor private in vechiul Cod civil si care necesita martori pentru valabilitatea lor .
O seara buna.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie vs vanzare-cumparare vs contract de intretinere laur2012 laur2012 Buna ziua. Va rog spuneti-mi care din cele trei variante implica taxe / costuri / impozite / onorarii notariale mai mici, daca o mama doreste sa treaca ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament prin avocat sau notar ? marius.m marius.m Cum sa cumpar un apartament, prin avocat sau prin notar ? Am stabilit ca eu platesc taxele \'notariale\'. S-ar parea ca vanzarea facuta prin avocat este mult ... (vezi toată discuția)
Inscris sub semnatura privata cmary cmary Buna seara. Acum cateva luni am fost obligata din varii motive sa vand fiicei mele 3 proprietati, avand in acelasi timp inca doi copii majori. In momentul de ... (vezi toată discuția)