avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Garantia de buna executie lucrari
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Garantia de buna executie lucrari

In ce conditii se prelungeste garantia de buna executie in cazul unui contract de lucrari?
Daca in timpul derularii contractului intervine un act aditional care prelungeste durata contractului ce se intampla cu garantia de buna executie ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: soazig , utilizator 11:40, 23 Aprilie 2013
Daca durata contractului se prelungeste, garantia se prelungeste corespunzator, in baza art.89, alin.1 din HG 925. In mod normal AC face o solicitare de prelungire, dar se poate prelungi si din proprie initiativa in baza actului aditional.
Luati legatura cu AC. Inainte de expirarea garantiei :D Garantia se prelungeste pe baza art. mentionat mai sus.
Daca aveti garantie emisa de o societate de asigurari sau bancara, aceasta se prelungeste pe baza notificarii emise de catre AC. Daca ati facut virament in contul AC, nu este nici o problema, actul aditional e suficient.

Am avut aceeasi situatie cu garantia de participare care expirase, durata de evaluare a ofertelor prelungindu-se din initiativa AC. Chiar daca am avut garantii emise de catre societati bancare si asigurari, am acceptat faptul ca la momentul depunerii ofertei ele au fost valabile. Pentru ca si prelungirea costa.

Dupa cum ziceam, in aceste situatii, e bine sa colaborati cu AC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire valabilitate oferta cateldestept cateldestept In cazul unei licitatii mi se cere prelungirea valabilitatii ofertei si garantiei de participare (peste cele 90 zile). 1.Sunt obligata la aceasta? 2.Pot sa ... (vezi toată discuția)
Prelungire perioada evaluare oferte - expirare perioada de valabilitate a ofertei & garantie de participare soazig soazig Ce se intampla daca procedura de evaluare a ofertelor, prelungita... depaseste cele 90 de zile - perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie participare cateldestept cateldestept Am participat la o licitatie, la care a expirat perioada de valabilitate a ofertei (90 zile) si nu s-a declarat castigatorul. Pot sa cer returnarea garantiei ... (vezi toată discuția)