avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare asistat social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare asistat social

Buna seara,sunt asistata social (cred ca aceasta este denumirea dupa terminarea perioadei de somaj) de 4 luni(cf. oug .116).Pe parcursul acestei perioade pe langa somaj( ?) primesc si venitul de completare.Am 49 de ani ,mi-am gasit un loc de munca,va rog,sa-mi spuneti:
-mai beneficiez de venitul de completare in cazul angajarii
-ce beneficii are angajatorul ,daca eu am49 de ani si sunt asistata social?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:29, 22 Aprilie 2013
Intrati pe:
[ link extern ]
si cititi acolo toate conditiile pentru mentinerea venitului de completare.
(1)Persoanele care se reincadreaza in munca beneficiaza de venit lunar de completare in urmatoarele situatii:
a) daca in perioada acordarii venitului de completare prevazuta la art. 81 alin. (2) se incadreaza in munca, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, la alte societati decat cele de la care au fost disponibilizate, beneficiaza pe perioada lucrata, pana la expirarea perioadei prevazute la art. 81 alin. (2), de venit lunar de completare egal cu jumatate din salariul individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult de jumatate din salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul National de Statistica;
b) daca in perioada acordarii venitului de completare prevazuta la art. 81 alin. (2) se incadreaza in munca, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, la societatile de la care au fost disponibilizate, beneficiaza pe perioada lucrata, pana la expirarea perioadei prevazute la art. 81 alin. (2), de venit lunar de completare in cuantumul stabilit la lit. a), daca la data incadrarii societatile respective nu mai au capital majoritar de stat.

(2) Daca incadrarea in munca este pe perioada determinata, venitul lunar de completare se acorda in conditiile alin. (1) pe perioada lucrata si se reia in plata, dupa caz, in conditiile prevazute la art. 81 alin. (1) sau la art. 81 alin. (3), pana la expirarea perioadei prevazute la art. 81 alin. (2)..... art.11 din OUG nr.116/2006 ...


2. Recent a fost adoptat proiectul Ordonanţei de urgenţă privind aplicarea în perioada 2013-2018 a măsurilor instituite prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.116/2006 privind protecţia socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurării şi reorganizării unor societăţi naţionale, regii autonome, companii naţionale şi societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societăţilor comerciale şi regiilor autonome subordonate autorităţilor administraţiei publice locale, cu modificări şi completări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug nr.116 din 2006 CONSTANTIN LUCRETIA CONSTANTIN LUCRETIA urmeaza sa fiu disponibilizata in baza OUG 116/2006 de la locul de munca de munca (lucrez la aceasta intreprindere din 1994 ca angajata cu CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de urgenta ariesanmonica ariesanmonica Lucrez cu norma intreaga la CFR Marfa de 25 de ani avand aici cartea de munca, dar mai am inca un alt loc de munca, acum se fac disponibilizari dupa ... (vezi toată discuția)
Somaj versus administrator neasociat netu_ologu netu_ologu sunt administrator neasociat al unei firme de transport(nu am nici un fel de venit de la aceasta firma) pot beneficia de prevederile ordonantei ... (vezi toată discuția)