avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... despagubiri de la rca pt vatamari corporale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

despagubiri de la rca pt vatamari corporale

Buna ziua,

Vreau sa va intreb daca pot sa primesc despagubiri de la RCA , pentru vatamare corporala,.Daca da, care este cuantumul despagubirilor pe care pot sa-l solicit? Care este procedura de urmat pentru acest caz.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 16:59, 22 Martie 2009
Ordinul CSA prevede:
Art. 26. - (1) Asigurătorul RCA are obligatia de a despăgubi partea prejudiciată pentru prejudiciile suferite în urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, potrivit pretentiilor formulate în cererea de despăgubire, dovedite prin orice mijloc de probă. Fără a se depăsi limitele de despăgubire prevăzute în contractul de asigurare RCA, în conditiile în care evenimentul asigurat s-a produs în perioada de valabilitate a politei de asigurare RCA, se acordă despăgubiri, în formă bănească, pentru:
a) vătămări corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial;
b) pagube materiale;
c) pagube consecintă a lipsei de folosintă a vehiculului avariat;
d) cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată.
Nu se poate spune exact care sa fie cuantumul despagubirilor solicitate de la asigurari in baza RCA-ului. Puteti solicita cat doriti dumneavoastra , ramane ca si instanta sa va acorde ceea ce solicitati. Este foarte bine sa aveti si dovezi pentru ceea ce solicitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala snicownf snicownf in luna septembrie a acestui an am fost implicat intr-un accident rutier,mai bine spus intr-un cartambol de 4 masini,masina mea un vw golfv 2005tdi fiind ... (vezi toată discuția)
Pretentii materiale in urma unui accident rutier din care au rezultat 8 zile ingrijiri medicale?! roibuvictor roibuvictor Buna ziua, In urma cu circa o luna si jumatate,iesind dintr-o parcare,efectuand manevra de mers inapoi, am accidentat o persoana care trecea strada prin loc ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca - val daune mai mare decat val acordata de asigurator otiliap otiliap buna ziua acum 2 zile am facut un accident de masina , eu am fost de vina , m-am inteles pe care amiabila cu celalat sofer, i-am dat asigurarea, azi m-a sunat ... (vezi toată discuția)