avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiuni-Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiuni-Iesire din indiviziune

buna ziua,am fost 4 frati ,unul decedand in 2012.El are un copil din prima casatorie.Parintii nostrii au decedat in1986-mama si in 2010-tata.Cand a decedat fratele nostru era casatorit a 2-a oara neavand copii impreuna.Acum vrem sa facem succesiunea dupa parinti si apoi sa vindem casa.Cei 3 frati plus copilul celui decedat sunt de acord sa vanda,dar cea de a doua sotie nu,ea locuind acum in acea casa.Casa avand 5 camere.Putem sa vindem daca cea dea doua sotie nu vrea?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:38, 22 Aprilie 2013
Initial,trebuie sa deschideti si sa dezbateti succesiunea
Va multumesc ca a-ti dat importata intrebarii mele,dar eu ma refeream la cazul in care dupa ce se face succesiunea ,4 mostenitori vor sa vanda iar cel de al 5-lea (sotia fratelui decedat)nu vrea.
Nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune. Daca sotia nu va fi de acord cu partajul pe cale amiabila la notar , va adresati instantei pentru iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot vinde o casa, daca un singur coproprietar din 5 nu este de acord? alinared alinared Buna ziua! Ajutati-ma cu un raspuns. Avem o proprietate la tara impreuna cu fratii mei mostenire de la parinti. Am fost 5 frati, si unul a decedat anul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mostenitorii parintilor sunt doi frati. la succesiune ... Mariana Scurtulescu Mariana Scurtulescu Buna ziua, Mostenitorii parintilor sunt doi frati. La succesiune s-a stabilit de comun acord ca toate bunurile(pamant, casa etc) sa fie proprietate comuna ... (vezi toată discuția)
Lntrebare succesiune iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune buna ziua, - bunica mea necasatorita a decedat si tatal meu (fiu unic) a devenit mostenitor unic al apartamentului bunicii; - tatal meu a decedat, cine ... (vezi toată discuția)