avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

buna ziua!
Daca tatal a fost in concediul de crestere copil 2 ani (pana pe data de 19.04.2013), iar intre timp i s-a nascut si cel de-al doilea copil (25.02.2013), la data inceperii activitatii mai poate beneficia de cele 5 zile libere pentru nastere copil? In lege scrie ca aceste 5 zile se acorda in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, iar in cazul nostru, pe data de 22.04.2013, acestea au expirat. (el fiind in concediu de crestere copil) Multumesc de raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:14, 22 Aprilie 2013
Ca sa beneficieze ar trebui sa revina la munca ..
multumesc
deci revine la munca si din prima zi isi poate depune cererea? si nu vor spune ca au expirat cele 8 saptamani, cum prevede legea?

da, el isi incepe activitatea de azi, 22.04.2013 si cum trebuie sa procedeze, respectiv de cand isi poate depune ceerea si de cand poate beneficia de acele 5 zile?
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
iulia_viorica, utilizator
Este vorba despre doua situatii de suspendare facultativa ... prin urmare, se va putea invoca ca in perioada respectiva c.i.m. era suspendat pentru CCC ...

Concediu paternal se poate lua imediat dupa terminarea CCC ...
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Lumysss Lumysss Buna ziua, am si eu cateva intrebari legate de acest subiect si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am un baietel care inplineste 2 ani pe 03.11.2016 si am ... (vezi toată discuția)
Zile libere pentru tata wbo88 wbo88 Buna ziua, Situatia sta in felul urmator: Momentan ambii parinti lucreaza, mama urmeaza sa intre in concediu de risc maternal, apoi concediu prenatal, ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal înaintea concediului pentru cresterea copilului Marta0000 Marta0000 Bună Sotul meu va intra in concediu pentru cresterea copilului din ziua cand se va naste micutul, eu nefiind angajată. Intrebarea mea este în ce masura ... (vezi toată discuția)