avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare parti sociale si revocare administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare parti sociale si revocare administrator

Un SRL are 2 asociati,ambii sunt si administratori numiti prin actul constitutiv.Unul din asociati doreste sa cesioneze partea sa(50%) celuilalt asociat si sa renunte si la functia de administrator.Ramane,astfel asociat unic si unic administrator.Ce documente se fac si se depun la ONRC?Exista mai multe variante,cu costuri diferite?(evident,ne intereseaza cea mai ieftina!).Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmenbn , utilizator 07:02, 1 Mai 2013
Nu exista mai multe variante.
Acte necesare:

1. Cerere
2. Hotarare AGA
3. Contract cesiune parti sociale.
4 Act constitutiv actualizat.
5. Declaratie de asociat unic
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Multumesc pt.raspuns.
"Mai multe variante" insemna:
-cesiune parti sociale si revocare administrator,concomitent
-cesiune parti sociale si ulterior,revocare administrator
Presupun ca va referiti la varianta 1,adica cererea,hotararea AGA si actul constitutiv actualizat contin ambele modificari?Nu stiu ce inseamna declaratia asociatului unic,ce trebuie sa declare?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitati iesire dintr-o firma ContSters174925 ContSters174925 Sunt asociat(50%) si administrator intr-o firma de intermedieri financiare si doresc sa cesionez partile sociale asociatului meu...ce formalitati trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale - formalitati nico44 nico44 Este un SRL cu 2 actionari pers. juridice. una isi cedeaza toate actiunile catre al 2 lea actionar. CARE sunt actele necesare pt. Registrul Comertului? (vezi toată discuția)