avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale FORMALITATI IESIRE DINTR-O FIRMA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

FORMALITATI IESIRE DINTR-O FIRMA

Sunt asociat(50%) si administrator intr-o firma de intermedieri financiare si doresc sa cesionez partile sociale asociatului meu...ce formalitati trebuiesc efectuate?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:18, 30 Octombrie 2010
- contract de cesiune parti sociale,
- hotarare AGA cu privire la cesiune
- declaratia celuilalt asociat ca nu mai este asociat unic in alta societate comerciala
- daca asociatul ramas va fi si administrator , va trebui declaratie ca indeplineste conditiile legale pentru detinerea calitatii de administrator,
- act constitutiv actualizat
- contor de cuvinte pentru Hotararea AGA

Actele se depun la Registrul Comertului cu cerere depunere mentiuni.

av. Bostina Elena
Avand in vedere ca ambii au calitatea de asociati, la registrul comertului se va depune cerere inregistrare acte nu depunere mentionare acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociati, modificare act constitutiv Laura 86 Laura 86 Buna ziua, Un asociat doreste sa se retraga din firma la care sunt administrator. Care este procedura de urmat? Eu stiu asa: -cerere de ... (vezi toată discuția)
Renuntare la firma... bogdyban bogdyban Buna ziua, Sunt patronul unei firme, am calitatea de administrator si asociat unic si doresc sa cedez firma unui membru din familie dorind sa nu mai am nici ... (vezi toată discuția)
Va rog o mana de ajutor simi79 simi79 Am o firma sunt asociat unic si dorim ca prietenul meu sa preia acesta firma pe numele lui sa figureze el in acte in totalitate ce acte si ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)