avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inregistrare marfa primita ca donatie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inregistrare marfa primita ca donatie

Buna ziua!
Am primit de la furnizorul nostru extern de marfa cateva produse pe factura separata pe care scrie fara plata. Adica, ...gratis.
Practic: Factura 123/31.03.2013
produs xxxx = 4 bucati la pret de 5 euro/buc=20 euro.
Fiind furnizor extern din UE am si tva 4426=4427 cu 4.8 euro
Mentiune pe factura: fara plata!!!
Noi vom vinde marfa respectiva. Va rog sa ma ajutati cu inregistrarile contabile.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bestb , utilizator 20:27, 24 Aprilie 2013
Daca aveti contract cu furnizorul respectiv ar trebui sa verificati si sa vedeti ce detalii puteti obtine in legatura cu produsele facturate pe care nu trebuie sa le achitati.

Eu v-as recomanda sa faceti inregistrarile contabile normale pt. achizitia de bunuri intracomunitare iar plata facturii sa o inregistrati prin formula contabila 401=7588.
Multumesc pentru raspuns!
Personal ma gandeam sa inregistrez produsele pe 371 si plata 401=767 .
Poate fi o varianta si 767 in cazul in care ar fi vorba de o reducere financiara (putin probabil deoarece s-au facturat produse) incercati totusi sa va dati seama din contract ce reprezinta si in functe de acest lucru alegeti contul de venituri corespunzator.
Va multumesc pentru raspunsuri! Voi studia mai bine contractul.
Cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discount pe factura furnizorului vioviod vioviod Am cumparat marfa de la furnizor in vederea revanzarii, dar pe aceeasi factura furnizorul mi-a acordat si discount. Factura arata asa: 1. creion 2 buc X 10 ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara RobertR RobertR Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am facut un contract pe 6 luni cu un furnizor din UE pe 100 de buc(marfa) cu valoarea de 10.000 de ... (vezi toată discuția)
Nota contabila pt. fiecare factura de la furnizor sau pe total? vioviod vioviod Intr-o luna am mai multe facturi de la furnizor (acelasi furnizor). Am cumparat marfa in vederea revanzarii. Am factura si citanta. Intrebare: Trebuie sa ... (vezi toată discuția)