avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca de 2 ore desi serviciile prestate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca de 2 ore desi serviciile prestate sunt de 16 ore .

Buna ziua ,
Lucrez intr-un restaurant si vor sa imi faca contract de munca pentru doua ore desi eu lucrez 16 ore . una cu una ( una lucrez , una libera) .
Care sunt ilegalitatie si care sunt sanctiunile ce se vor aplica angajatorului ??
Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Daca deja lucrati si nu aveti CIM, atunci firma e pasibila de amenda pentru 'munca la negru" de 10000 lei pentru fiecare persoana depistata la munca.
In ceea ce priveste incadrarea cu norma intreaga sau cu timp partial, in functie de numarul de ore lucrate, ITM-ul poate sa dispuna modificarea CIM conform realitatii constatate la fata locului prin PV Control.....in cazul in care este sesizat.
Va multumesc pentru raspunsuri , am sa merg la ITM pentru a raporta acest ABUZ , si , intradevar nu am nici macar contractul incheiat pentru ca nu am semnat nimic .
Va multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control finante coditoiu_rodica coditoiu_rodica Buna ziua, Am avut recent un control de la finante avand tematica contributiile retinute si virate de catre angajator.Avand angajati cu timp partial cei de la ... (vezi toată discuția)
Munca la negru tina23 tina23 Buna tuturor, Va rog frumos daca puteti sa ma indrumati cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: Am lucrat 3 luni de zile la o firma, mi s-a ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm si garda financiara larra_bv larra_bv Buna ziua, este prima data cand utilizez acest tip de informare.In speranta ca voi primii raspunsuri calificate in situatia pe care o voi expune va multumesc ... (vezi toată discuția)