avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control finante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control finante

Buna ziua,
Am avut recent un control de la finante avand tematica contributiile retinute si virate de catre angajator.Avand angajati cu timp partial cei de la finante au considerat ca anumite contracte de munca nu au fost incheiate corect,neavand trecuta repartizarea timpului,ca atare au dat ca masuri ca aceste contracte sa fie luate in considerare ca contracte cu norma intreaga si au calculat diferentele la contributii care zic ei ar trebui sa fie facuta o rectificativa 112 si sa fie platite aceste sume.Intrebarea mea este urmatoarea: trebuie sa fac rectificative la 112 pentru fiecare persoana in parte (este vb de 8 persoane) si in fiecare luna(este vb de periada Mai 2014-Oct.2014) sau pot face o singura rectificativa cu suma totala pe persoana pt.toata perioada? As mai vrea sa-mi spune-ti daca pe aceasta perioada trebuie sa modific in revisal,daca este voie ca eu sa fac retroactiv modificarea de norma,desii acesti oameni au lucrat doar timp partial pe toata perioada (2 ore).
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:57, 11 Noiembrie 2014
Trebuie contestat pv de control. ANAF nu are dreptul sa dea cu presupusul cu privire la cate ore stau oamenii in firma. Asta se poate demonstra doar prin declaratia scrisa a angajatului respectiv!. E si infractiune din partea lor (abuz in serviciu, pentru ca au intreprins acte impotriva contribuabilului fara temei legal) dar asta-i partea a doua.
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Se va modifica si in REVISAL modificarea timpului de munca din timp partial in norma intreaga, chiar daca este retroactiva.
Aveti masura trasata de cei de la finante si nu aveti cum sa mai fiti sanctionat de ITM.
Cred ca este un abuz ! Au avut dovezi ca angajatii ar fi lucrat 8 ore? Ce scrie in PV de costatare ? Puteau sa va dea un averisment doar, cu precizarea ca aceste cim sa fie corectate precizandu-se intervalul de lucru ! Care este temeiul legal invocat ?
Acesta poate fi temeiul :
Art. 105 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
(2) În situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.
1. Prima data intocmiti stat de plata rectificativ pentru fiecare luna - perioada: mai 2014 - octombrie 2014(toti 8 salariati pe un stat), calculatii contributiile aferente fiecarei luni.
2. Declaratia unica 112 rectificativa se intocmeste lunar pentru perioada in cauza, pentru toata societatea (inclusiv cei 8 salariati), o transmiteti pentru fiecare luna.
3. Dupa ce ati transmis declaratia unica 112 pentru fiecare luna, platiti diferentele pe ordin de plata comun (toate lunile pe un ordin de plata) si scrieti diferente conf. proces verbal.
4. Completati in revisal, la toate persoanele program de 8 ore si la explicatii scrieti proces verbal nr. din data de -----------/-------------------------.


Editat conform pct.I .2. lit.a coroborat cu pct. 2.8 din Regulamentul Forumului Avocatnet.ro



Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Nu inteleg masura itm Bogdan.k Bogdan.k Am 2 angajati cu norma partiala de 4ore/zi, 20ore/saptamana, repartizate in 2 ture (10:00 - 14:00 sau 14:00 - 18.00). La un control al itm, unul din angajati ... (vezi toată discuția)
Decizie asupra capacitatii de munca grad 3 MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, Am un salariat care a depus la societate o decizie asupra capacităţii de muncă grad de invaliditate 3. Salariatul doreşte să continue ... (vezi toată discuția)
Program de lucru part-time si inegal suciu_diana suciu_diana Buna seara, in contractul de munca trebuie sau nu specificat care este orarul de lucru part-time, respectiv cel inegal? La cel inegal cum se specifica, ... (vezi toată discuția)