avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Titlu executoriu aferent somatie plata nerecuperat, ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Titlu executoriu aferent somatie plata nerecuperat, deschidere procedura faliment

Buna ziua,

In urma castigarii unei somatii de plata pt o suma de aprox. 78.000 Ron (care a facut obiectul unui contract de prestari servicii pe care beneficiarul nu a mai platit-o), s-a transmis hot instantei catre executor care a efectuat procedura de incuviintare a executarii silite si ulterior a infiintat poprirea catre bancile debitorului. Din pacate, din decembrie 2012 pana in prezent nu s-a recuperat in acest fel decat infima suma de 3.500 Ron. Din ce am observat, debitorul are un nr de aprox 8-10 somatii/incuviintari de executare pe rol.
Intrebarea mea este, pot solicita direct deschiderea procedurii de faliment fata de debitor, avand in vedere ca debitul depaseste plafonul, si care ar fi procedura ?
Sau trebuie trecut prin procedura insolventei ?
Cat ar fi taxa de timbru in acest caz ?
Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
danxkx, utilizator
Cel mai recent răspuns: deliadaniu , utilizator 13:29, 29 Aprilie 2013
Va trebui să vă adresaţi Tribunalului cu o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă. Taxa de timbru este de 120 lei (sper să nu mă înşel).

În cadrul procedurii se va putea trece fie la reorganizare, fie la faliment.

Ar fi util să apelaţi la serviciile unui consilier juridic sau ale unui avocat.
Sa inteleg ca nu se poate solicita direct falimentul, trebuie trecut prin procedura insolventei ?
Procedura este reglementată de lege (Legea nr.85/2006). Dumneavoastră puteţi cere deschiderea procedurii insolvenţei. Mai departe, totul depinde de poziţia debitorului şi de instanţa de judecată, procedura fiind, aşa cum spuneam, reglementată de lege şi nu de voinţa creditorului.
Daca nu se depaseste plafonul prevazut de lege nu se poate deschide procedura insolventei.
Acesta este un aspect esential.
Buna ziua!
Avand in vedere suma discutata de Dvs, puteti declansa cererea de insolventa. De asemenea, fiind o suma care depaseste 45.000 lei, nici informarea despre mediere nu este obligatori. Cu toate acestea, puteti incerca sa solutionati conflictul amiabial, prin aceasta procedura. In cazul in care veti ajunge la o intelegere cu debitorul, acest lucru se va intampla intr-un timp mult mai scurt. De asemenea, Dvs direct cu acesta puteti negocia termenele si conditiile de plata a sumei datorate. Daca ajungeti la un acord, si doriti sa aveti un titlu executoriu, puteti investi acest acord de mediere.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere procedura insolventa Cristianna Cristianna Buna seara!Avem de recuperat de la o firma 300 milioane lei.Aceasta datorie este de aproximativ 2 ani.Cu tot cu penalitatile care sunt stipulate pe factura, se ... (vezi toată discuția)
Solicitare consultanta ancabenta ancabenta revin asupra cererii, poate e cineva sa ma ajute cu raspuns . daca prin cererea de insolventa introdusa se specifica o suma mai mare decat cea datorata, suma ... (vezi toată discuția)
Cerere de insolventa inlineasofa inlineasofa O societatea X Srl are o datoria de 42.700 Ron la un furnizor Y Srl scadente de mai mult de 30 zile. Societatea X srl a propus la furnizorul 2 solutii: 1. sa ... (vezi toată discuția)