avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... deschidere procedura insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

deschidere procedura insolventa

Buna seara!Avem de recuperat de la o firma 300 milioane lei.Aceasta datorie este de aproximativ 2 ani.Cu tot cu penalitatile care sunt stipulate pe factura, se ajunge la la o creanta care depaseste 600 milioane.Dorim sa cerem insolventa firmei.Care sunt, concret, pasii ce trebuie sa-i urmez?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:10, 11 Ianuarie 2010
nu va incadrati cuantumul impus de legea nr.85/2006 in ceea ce priveste debitul. folositi calea dreptului comun, prin somatie de plata, etc.
Eu stiu ca valoarea prag s-a modificat de la 10.000 ron la 30.000 ron.Debitul este de peste 30.000 ron.Fara penalitati.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
Cristianna, utilizator
ia verificati pe www.buletinulinsolventei.ro daca nu e deja in faliment
Nu este.Am verificat
atunci e ok puteti promova cerere de deschidere a procedurii insolventei deoarece creanta dvs.respecta condtiiile prevazute de Legea 85.2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Tx judiciara de timbru de 120 lei si tb jud de 0,3 lei si gata
PS. Verificati si Monitorul Oficial Partea a IV-a daca nu cumva s-a dizolvat
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
bossman, utilizator

Alte discuții în legătură

Masa credala Andrei T Andrei T la societate debitoare care se afla sub incidenta legii 85/2006 ce procedura trebuie urmata sa ma inscriu la masa credala? sau mai exact ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Declarare creanta constand in cheltuieli de judecata Irina S. Irina S. In timpul judecarii unui dosar de insolventa/faliment, inainte de inchiderea procedurii, se mai poate declara o creanta provenita dintr-o HJ prin care au fost ... (vezi toată discuția)
Insolventa 2014 juridicgrup juridicgrup Buna ziua, SC x SRL in calitate de creditor solicita dechiderea proceduri de insolventa(legea 85/2014) fata de SC Y SRL in calitate de debitor. Creanta in ... (vezi toată discuția)