avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... 18 zile trecute de la comunicarea hotararii. Pot cere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

18 zile trecute de la comunicarea hotararii. Pot cere respingerea recursului ca fiind tardiv formulat?

Intr-un proces de contencios administrativ prima instanta a dat hotararea irevocabila in favoarea mea cu termen de recurs de 15 zile. Conform dovezii de inmanare a sentintei, paratul a semnat de primire Joi 28 martie 2013. A depus recursul conform stampilei pe plicul recomandat in data de Luni 15 aprilie 2013, recurs inregistrat de instanta la data de Miercuri 17 aprilie 2013. Duupa calculele mele fara data de 28 martie sunt un total de 15 zile care se implineau vineri 12 aprilie. Poate fi acceptat recusrsul daca data postei paratului este de 15 aprilie 2013? Poate invoca ziua nelucratoare respectiv sambata 13 aprilie ca fiind cea de-a 16 zi ca sa justifice data de 15 aprilie ca prima zi lucratoare? Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:10, 25 Aprilie 2013
Daca datele dvs. sunt corecte , ultima zi de declarare a recursului era 12 aprilie 2013, deci puteti solicita respingerea recursului ca fiind tardiv formulat. Termenul s-ar fi putut prelungi pana luni doar daca ultima zi de depunerea recursului se impliinea sambata sau duminica ori intr-o zi nelucratoare .
Va multumesc foarte mult, asa judecam si eu dar niciodata nu stiu la ce sa ma astept. Suplimentar in cazul in care instanta nu va accepta respingerea recursului ca tardiv cred ca este bine sa formulez in intampinare si combaterea argumentelor puerile din recurs invocand sa fie respins ca nefondat.
Recursul a fost formulat în termen. Dacă pârâtul a semnat de primirea comunicării în data de 28.03.2013, atunci ultima zi în care putea fi declarat recursul era data de 13.04.2013. Întrucât 13.04.2013 a căzut sâmbăta, termenul s-a împlinit luni, 15.04.2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata care se ia in calcul la un recurs gatej cezar gatej cezar cum se calculeaza timpul scurs de la comunicarea unei decizii la un proces civil de recuperare fonduri banesti pana la depunerea recursului zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Recurs - tardiv ?? AFANFANA AFANFANA Pe data de 30 ale luni(data postei ) primesc Comunicare de la Tribunal cu Decizia Civila pe data de 18 ale luni urmatoare se inregistreaza recursul la Tribunal ... (vezi toată discuția)
Calcul termen apel , pe zile aurel_vl aurel_vl Proces civil judecat dupa vechiul cod de procedura Hotararea civila comunicata de Judecatorie in data de 28 iulie 2016 cu drept de apel in 15 ... (vezi toată discuția)