avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Numire tutore pentru fratele lipsit de discernamant ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Numire tutore pentru fratele lipsit de discernamant -punerea sub interdictie

sunt fratele unei persoane lipsite de discernamint si la notar am intimpinat o problema pentru ca cel lipsit de discernamint sa imi doneze mie o parte dintr-un apartament am nevoie de o curatela sau ceva de genul ,ca ma sfatuiti cum sa procedez ,cum obtin aceasta curatela sau mai bine ce demersuri trebuie facute ca la notar sa am acest document pentru ca sa intru in proprietatea bunui.
multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:35, 22 Aprilie 2013
Persoana trebuie pusa sub interdictie. Acest lucru o face instanta de tutela , numind un tutore. Daca dvs veti fi numit tutore orice act de dispozitie al interzisului se va face numai in interesul acestuia si cu autorziarea instantei de tutela, in acest caz ot operatiune numindu se un curator daca veti fi parte in act.
Curatela nu poate rezolva această problemă. Fratele ar trebui pus sub interdicţie, cu numirea unui tutore. Numai că ...

Dacă veţi fi numit tutore, nu veţi putea încheia acte cu cel reprezentat.

Dacă altcineva va fi numit tutore, oricum nu veţi obţine încuviinţarea donării către dumneavoastră a vreunui bun al interzisului, donaţia nefiind în interesul lui.

Curat dilemă :hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cand unul din proprietari este bolnav psihic eleny62 eleny62 Tatal meu vrea sa-mi doneze apartamentul detinut de el impreuna cu sotia care este bolnava psihic. Trebuie neaparat si acordul ei? Fratii nu au nici o ... (vezi toată discuția)
Acte dispozitie. curator vs tutore anagrama anagrama Bina ziua, Sunt curator pentru tatal meu, suferind de dementa tip Alzheimer, prin incheiere judecatoreasca definitiva si irevocabila din 2012; curatela ... (vezi toată discuția)
Tutore legal petrescuemil2011 petrescuemil2011 Buna ziua. Va supun atentiei urmatorul caz, o persoana in varsta, bolnava de Parkinson si Alzehimer, cu acte care atesta acest lucru, poate fi reprezentata ... (vezi toată discuția)