avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUMPARARE CASA SI TEREN AFERENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUMPARARE CASA SI TEREN AFERENT

Am mostenit o casa de la bunicii mei,casa care a fost cumparata de catre ei in urma cu multi ani 1963 cu contract de vanzare cumparare de mana( locuinta fiind situata in mediu rural nu este inscrisa in cartea funciara). In contractul de vanzare cumparare este specificat ca se vinde casa+ 700 mp de teren curti constructii intravilan. De la bunicii mei am un titlu de proprietate emis in baza legii nr.18/1991 in care se specifica ca suprafata primita in intravilan curti si constructii este de 1000 mp (date care au fost trecute si in certificatul de mostenitor),.pentru aceasta suprafata platesc si impozit .Mostenitorul vanzatorului pretinde ca nu am dreptul decat la acei 700 mp. As dori sa stiu care este suprafata la care am dreptul avand in vedere ca in titlu de proprietate este stipulat 1000 mp? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 08:28, 23 Aprilie 2013
Aveti dreptul la suprafata din titlu care e trecuta si la rol.
Suprafata din tittlu care sunt mentionate si in certificatul de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate ContSters115731 ContSters115731 Bunica mea si fratele acesteia au avut in proprietate fiecare o parcela de cate 900 mp fiecare, mostenire de la parintii lor, deci l800 in total.Prin anii ... (vezi toată discuția)