avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa-mi trec copilul pe nume?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa-mi trec copilul pe nume?

am un copil cu actuala mea sotie,precizez ca atunci cand sa nascut nu eram casatoriti.atunci cand s-a nascut copilul,eu eram plecat an italia si nu am putut veni sa-l recunosc,antre timp mam antors si si dori sa-l trec pe numele meu.ma poate andruma cineva?
cand e nascut copilul ?
Puteti sa mergeti la starea civila sa va recunoasteti copilul.
copilul e nascut in 2006.
voiam sa stiu si ce acte sunt necesare pentru acest lucru.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Va prezentati intai la starea civila sau notar pentru a da declaratie prin care sa va recunoasteti copilul.
Apoi va adresati instantei pentru incuviintare purtare nume cu cerere in contradictoriu cu mama. Atasati copii dupa acte ( certificate de nastere, certificat de casatorie, buletine ), declaratia de recunoastere
Apoi va prezentati la starea civila cu actele :
Sentinţa civilă, în original, cu ştampila de rămasă definitivă şi irevocabilă;
- Carte de identitate în original şi copie xerox;
- Certificat de naştere al tatălui, în original şi copie xerox;
- Certificat de naştere al minorului, în original şi copie xerox.
Luati si certificatul mamei de nastere, buletinul mamei, certificatul de casatorie.

Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Mama e de acord? Atunci mergeti amandoi la stare civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de nastere sonia.maria sonia.maria Ce demersuri trebuie facute de ofiterul de stare civila in cazul transcrierii unui certificat de nastere privind un copil care provine dintr-un parinte roman ... (vezi toată discuția)
Referitor acte dobandire cetatenie maghiara SergiuUigres SergiuUigres Buna ziua, Doresc sa aplic pentru obtinerea cetateniei maghiare, cu acte doveditoare din partea mamei. Am nevoie de la ea de certificatul ei de nastere si cel ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere strain Scorpionul Scorpionul Buna Ziua Doresc sa fac copilului meu certificat de nastere romanesc si nu prea stiu ce acte sunt necesare pt asta. Situatia sta c-am asa....Amandoi parintii ... (vezi toată discuția)