Cine dispune anularea permisului auto,instanta sau politia,sentinta definitiva de 2 luni,in dispozitivul sentintei nu exista niciun articol cu referire la anulare,atat pedeapsa principala(178 al.2cp cu referire la art.320 ind.1 cpp) suspendata (art.81 cp) cat si pedeapsa accesorie(art.64 al.1 lit.a teza a-II-a si lit.b cp) suspendata in baza art.71 al.5 cp. In rest, nimic in sentinta, cine dispune si cum se procedeaza in continuare?
Se trimite din oficiu de catre instanta de judecata prin Biroul Executari Penale la Inspectoratul judetean de care apartineti copie certificata a sentintei prin care ati fost condamnat si politia opereaza cuvenitele mentiuni.
& 3. Anularea permisului de conducere HG1391/2006
ART. 203
(1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune:
a) de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, dispusă de o instanţă din România;
b) de şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în baza unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă, pronunţată de către o autoritate străină competentă, pentru o infracţiune săvârşită de titular pe teritoriul statului respectiv, dacă pentru fapta săvârşită legislaţia română prevede această măsură.
(2) Anularea permisului de conducere al persoanei decedate se dispune de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia titularul a domiciliat, în condiţiile existenţei unei sesizări din partea unei autorităţi competente sau a unui certificat de deces.
(3) Măsura anulării permisului de conducere se comunică, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia, pentru situaţiile prevăzute la alin. (1).
(4) În termenul prevăzut la alin. (3), permisul de conducere se transmite de serviciul poliţiei rutiere care a dispus anularea la autoritatea competentă care l-a eliberat, în vederea efectuării menţiunii în evidenţă.