avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli de protocol
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli de protocol

Primesc aproape zilnic facturi cu "masa servita"......cu valori mici pana in 300 ron, se pot inregistra pe 623?
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 15:09, 23 Aprilie 2013
Trebuie sa-i explicati ,,sefului'',legat de cheltuielile de protocol ca acestea sunt deductibile limitat

Extras din codul fiscal(art 21 alin 3)

Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
cheltuielile de protocol în limita unei cote de 2% aplicată asupra diferenţei rezultate dintre totalul veniturilor impozabile şi totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decât cheltuielile de protocol şi cheltuielile cu impozitul pe profit;
[ link extern ]

Daca nu se poate demonstra ca produsele de protocol au fost acordate clientilor in scopuri legate de activitatea economica a societatii, pe cale de consecinta nici cheltuielile nu pot fi considerate deductibile in limita plafonului de 2%, nefiind indeplinita conditia esentiala, aceea ca respectivele cheltuieli sa fie efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile conform art. 19 alin. 1 si art. 21 alin. 1 din Codul fiscal .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare factura protocol intrebare_buna intrebare_buna Buna seara! Directorul merge cu partenerii de afaceri la un restaurant unde iau masa, si pentru asta se face o factura lunara de masa servita. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit profit la trim iii iuli-ana iuli-ana la trim. III am total venituri 12070 lei, total chelt 8001 din care chelt. protocol 500 si chelt. cu impozitul pe profit calculat la trim II 623 lei cum ... (vezi toată discuția)
Licenta flavy1987 flavy1987 Trebuie sa-mi fac licenta si imi trebuie cateva inregistrari contabile pentru cheltuielile nedeductibile.Ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)