avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare judecatoreasca

Hello.
In luna noiembrie mi s-a suspendat permisul de conducere pe 30 de zile pt neacordare de prioritate la trecerea de pietoni - politia sustinand ca am fost filmat. Am contestat la judecatorie, politia nu are probe (film, poze etc)- dar am pierdut cred ca pentru ca nu am putut aduce martorul care era cu mine in masina si care il mentionasem in contestatie, Pe procesul verbal nu e trecut niciun martor. Credeti ca pot castiga la recurs?

Multumesc
da, puteti castiga daca mai sunteti inca in termenul de recurs si daca puteti aduce mortorul respectiv :rolleyes:
eu.ro.lex a scris:

da, puteti castiga daca mai sunteti inca in termenul de recurs si daca puteti aduce mortorul respectiv :rolleyes:

Mai nou se audiaza martori in recurs ? X-(
Art. 305 Cod proc. civ. . - În instanţa de recurs nu se pot produce probe noi, cu excepţia înscrisurilor, care pot fi depuse până la închiderea dezbaterilor.
Singura posibilitate ar fi sa cereti casarea sentinteti si trimiterea spre rejudecare indicand ce fel de probe ar mai trebui administrate, pentru ca in recurs nu se mai pot produce probe noi dar se pot arata ce probe noi ar trebui administrate. Sansele sunt extreeeeeem de mici pentru ca s-ar casa o hotarare pentru neprezentarea martorului propus de d-voastra care sunteti si recurent.
In sfarsit, puteti incerca.
In general in recurs nu se administreaza probatorii.Daca in in hotarea dedusa recursului s-a consemnat nu ati putut aduce martorul ,stabilindu-se ca nu ati depus demersuri pentru a-l aduce,daca v-ati obligat acest lucru,situatia nu poate fi rezolvata cererea de recurs fiind respinsa.Daca instanta a dispus citarea martorului,iar acesta nu s-a prezentat si s-a purces la solutionarea pe fond a contestatiei, fara a se efectua mersurile necesare pentru aducerea acestuia pentru audiere recursul este admisibil,urmand a se retrimite cererea primei instante pentru rejudecare in fond sau putandu-se casa c cererea cu retinere spre a fi judecata de instanta de recurs pe fondul cauzei.Ultima varianta,cea cu retinerea de catre instanta de recurs,este insa putin probabila..
nu a fost citat martorul...trebuia sa il aduc eu...si el nu a mai putut ajunge. deci in principiu nu are rost sa ma mai incurc cu recurs....etc.

Am modificat majusculele in minuscule. Va rugam sa nu mai scrieti cu majuscule, pare ca racniti la noi.
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Cred ca aveti sanse. Daca nu a fost citat martorul va rog sa retineti ca "povestea cu adusul martorului" este o traditie dar nu este concretizata in nici un text de lege. Instanta de fond avea obligatia sa citeze.Daca martorul a fost incuviintat trebuia citat, iar daca ati insistat in audierea lui si nu a fost citat este o greseala a judecatorului de la fond. Faceti recurs si cereti casarea cu trimitere spre rejudecare pentru administrarea corecta a probatoriului.Aveti sanse.

succes
av. Ileana Schwarz

Alte discuții în legătură

Administrarea probei cu expertizã în faþa instanþei de recurs sau în faþa instanþei de fond, dupã casare adrianadamian09 adrianadamian09 Am o actiune de anulare a unei decizii de accesorii pe contencios-administrativ cu ANAF. Mi s-a respins fondul, in mare parte pe motiv ca am refuzat ... (vezi toată discuția)
Deciziile posibile luate de curtea de apel Ioana1919 Ioana1919 As dori sa stiu ce decizii poate lua Curtea de Apel intr-un proces civil in care prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a respins ca neintemeiata actiunea ... (vezi toată discuția)
Dosar de munci - rejudecare suciu_diana suciu_diana Buna seara, poate aceasta intrebare era mai potrivit sa o adresez pe forumul avocatilor, dar incerc si aici. Sper sa poate sa imi furnizeze cineva o ... (vezi toată discuția)