avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe contul sotului
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe contul sotului

Buna ziua. Sotul a avut in casatoria anterioara un apartament care a fost executat pentru neplata ratelor, rezultand un credit restant in valoare de 10.000 euro. Pentru acest credit au fost puse popriri pe conturile fostei sale sotii si pe contul sau. Avand in vedere ca in momentul de fata noi suntem casatoriti, va rog sa-mi spuneti daca:
- are banca vreun drept asupra bunurilor mele dinaintea casatoriei?
- are banca vreun drept asupra conturilor mele bancare? poate sa-mi puna poprire si pe conturile mele?
- in cazul in care infiintam un SRL al carui unic administrator sunt eu, poate banca sa-mi puna poprire pe veniturile acestui SRL? daca da, in cuantum de cat lunar? (sau confisca toata suma prezenta in conturile firmei)
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:18, 24 Aprilie 2013
nu la toate intrebarile.
Banca se poate atinge de bunurile comune, poata sa ceara partaj judiciar si sa execute partea lui. Nu se poate atinge de veniturile firmei ci eventual de dividendele lui, daca va avea.
Si partile sociale ale lui... :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita venituri sotie. yamada yamada In urma cu cativa ani am accesat un credit imobiliar pentru cumpararea unui apartament in care mi s-a pus ipoteca pe acel apartament. La momentul respectiv nu ... (vezi toată discuția)
Societati comercilae lili_khanem lili_khanem bunuri imobile aduse aport la capitalul social (vezi toată discuția)
Plata sultei mai mici chezcora chezcora trebuie sa platesc o sulta de 10.000 lei fostei sotii. la ora actuala, nu am conturi in banca sau alte surse de venit (nici slalariu), am in propietate mea ... (vezi toată discuția)